VINCZE SZABOLCS
VINCZE SZABOLCS
2020.12.14 09:15 Frissítve: 2020.12.14 09:34

Férfi kézi BL: a Veszprém úgy készül, lesz final four

Németország további korlátozásokat vezet be a koronavírus-járvány miatt, ám ez talán nem érinti a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét.

 

Az idén sem az RK Vardar, sem a nézők nem lesznek ott a kölni arénában, Lékai Máté (pirosban) és a Telekom Veszprém viszont remélhetőleg igen (Fotó: MTI)

 

Mivel a novemberi járványügyi intézkedésekkel nem sikerült elérni a kívánt hatást Németországban, vasárnap úgy döntött a kormány, hogy a pandémia miatt még szigorúbb kijárási korlátozásokat rendel el, amelyek december 16-án, szerdán lépnek életbe, és legkorábban január 10-én vonhatók vissza.

Ebbe az időszakba éppen beleesik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének elhalasztott négyes döntője Kölnben, amelyet december 28-án és 29-én rendeznek a Lanxess Arenában négy csapat, a magyar Telekom Veszprém, a német THW Kiel, a spanyol Barcelona és a francia PSG részvételével, zárt kapuk mögött.

Mivel a koronavírus-járvány miatt már napról napra nehezebb tervezni, biztosra most sem állítható semmi, és hivatalosan még az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) sem nyilatkozott, de a jelenlegi állás szerint valószínűbb az, hogy megrendezik az eseményt, mint hogy nem.

Egyrészt mind a szervező EHF, mind a helyszínt biztosító németek részéről erős az elkötelezettség a final four megrendezésére, ennek az elmúlt időszakban többször is hangot adtak. Ezt alátámasztja, hogy jóval egyszerűbb logisztikai feladatról van szó, mint, mondjuk, egy Európa-bajnokság esetében, hiszen csak négy klubnak kell levezényelni négy meccset, ami a mostanság sokat használt buborékrendszerben simán kivitelezhető.

Az viszont elképzelhető, hogy további szigorítások várhatók annak érdekében, hogy minél kevesebben és minél rövidebb ideig érintkezzenek egymással, például, hogy a média képviselői sem mehetnek be a csarnokba – a vegyes zónába és a sajtótájékoztatókra már amúgy sem mehet senki. Mindenesetre az akkreditációs folyamat jelenleg is zajlik, a határidő december 16., de mivel először lehetséges az online akkreditáció – azaz a Kölnben történő események, például a hivatalos sajtótájékoztató internetes elérése –, még az is lehet, hogy a fizikai jelenlétet korlátozandó ezt kiterjesztik valamennyi újságíróra.

Ugyanakkor a német kormány most bejelentett rendelkezései nem említik a profi sportot, csak az amatőrt, amely január 10-ig biztosan szünetel. A német kézilabda Bundesliga mérkőzéseit továbbra is megrendezik, természetesen nézők nélkül.

Egyedül az befolyásolhatja az idei BL négyes döntőt, hogy a csapatok milyen kerettel tudnak Kölnbe utazni, kiket hogyan érint a járvány. A Telekom Veszprém elődöntős ellenfele, a THW Kiel például múlt hét szerdán jelentette be, hogy két játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, így az egész csapat karanténba vonul. De hasonló helyzetben van a magyar együttes is, amelynél Ligetvári Patrik és Jahja Omar tesztje lett pozitív, ugyanakkor a kölni négyes döntőre várhatóan mindannyian egészségesek lesznek. Ennek megfelelően a Veszprém úgy készül, hogy lesz final four, főleg, mivel egyelőre ezzel ellentétes értesítést nem kapott.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2019–2020
FINAL FOUR (KÖLN)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
December 28. (hétfő)
18.00:
Barcelona (spanyol)–Paris SG (francia)
20.30: THW Kiel (német)–TELEKOM VESZPRÉM (magyar)

December 29. (kedd)
18.00:
bronzmérkőzés
20.30: döntő

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.