Férfi kézi: az FTC-től és Füredről is igazolt a Tatabánya

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 17:35
null
Debreczeni Dávid az FTC-től Tatabányára igazol (Fotó: Dömötör Csaba)
Ahogy azt a Nemzeti Sport korábban jelezte, a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapatához igazol Debreczeni Dávid, a Ferencváros beállója, valamint a Balatonfüred átlövője, Zdolik Bence – közölte hivatalos oldalán a klub. Mind a két játékos két évre írt alá.

Mint beszámoltunk róla, javarészt magyar játékosokkal vágna neki a következő idénynek a Tatabánya. A klubbal hírbe hozott kézilabdázók közül Debreczeni Dávid szerződtetése szerdán hivatalossá vált. „Nagyon szerettem itt játszani, hálás vagyok mindenkinek, az edzőknek és a játékostársaknak is, hogy tanulhattam tőlük. Nagyon boldog két évet töltöttem a Fradiban, tényleg kiváló kapcsolat alakult ki közöttem és a csapattársaim között, remélem, hogy összehoz még bennünket az élet” – búcsúzott Debreczeni Dávid a fradi.hu-nak adott interjúban.

Egy másik játékost is igazolt a Tatabánya: Zdolik Bence tíz év után távozik Balatonfüredről, és Vladan Matics együtteséhez szerződik.

„Hosszú idő után elmondhatom, teljesen egészséges vagyok, így megyek Tatabányára – fogalmazott az átlövő. – Tíz év füredi kézilabdázás után úgy gondoltam, új, pozitív impulzusokra van szükségem és ezt Tatabányán remélem megtalálni. Egyébként már évekkel ezelőtt is szívesen jöttem volna ide, úgy látszik, most jött el az ideje.”

Debreczeni Dávid mellett Szakály Benedek és Nikola Ivanovics is távozik a Ferencvárostól, érkezik viszont Füzi Dániel Egerből. A 23 éves beálló a félbeszakadt idényben 18 NB I-es mérkőzésen 90 gólt szerzett – úgy, hogy egyetlen büntetőt sem végzett el. Ezzel ő volt a liga leggólerősebb beállója, az akciógólokat tekintve a harmadik a mezőnyben – írja a Ferencváros honlapja új játékosának bemutatásában.

„Ha csak a számokat nézzük, már akkor megkaphatjuk a választ, hogy miért szerettük volna Füzi Dánielt mindenképp a sorainkban tudni. Persze a számok még nem tudnak kézilabdázni, Füzi Dániel azonban nagyon tehetséges, fiatal, motivált, sikerre éhes és győztes mentalitású játékos, éppen olyan, amilyen a keretünk összes többi tagja, így tökéletesen illeszkedik a Ferencváros koncepciójába” – mondta a fradi.hu-nak Király Sándor szakosztályvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik