Férfi kézi: a Veszprém nyerte meg a tatabányai tornát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.20. 18:22
null
A Veszprémnek sokat kellett tennie, hogy legyőzze a Tatabányát (Fotó: Hagymási Bence)
Sokáig szoros mérkőzésen győzte le 33–29-re a házigazda Mol Tatabánya KC-t a Mol-kupa férfi kézilabda felkészülési torna döntőjében a Telekom Veszprém. A magyar bajnoki címvédő Pick Szeged pedig negyedik felkészülési találkozóját is megnyerte, miután a Nagybányát öt góllal múlta felül Nagyszentmiklóson.

A Bajnokok Ligájában induló horvát PPD Zagreb 30–24-es könnyed legyőzésével döntőbe jutó vendéglátó a lengyel Wisla Plockot jól hajrázva 31–26-ra felülmúló Telekom Veszprémmel csapott össze a Mol-kupa fináléjában.

A házigazda kifejezetten jól tartotta magát a bakonyiakkal szemben, a szünetben is 15–15 volt az állás, de a fordulás után a Veszprém két-három gólos előnye egyre inkább állandósult. Momir Ilicsék végül 33–29-es sikerrel hódították el a Mol-kupát.

A harmadik helyet a Wisla Plock szerezte meg, miután 31–27-re legyőzte a PPD Zagrebet.

A magyar bajnoki címvédő Pick Szeged a szerb Crveza Zvezda legyőzése után a Nagybányával is összecsapott Nagyszentmiklóson, ahol az ellenfél nem tudta tartani a lépést a Tisza-partiakkal, akik már a szünetben ötgólos, 17–12-es előnyben voltak. Ezt a különbséget Bodó Richárdék a fordulás után is megtartották és a 31–26-os győzelemmel negyedik felkészülési mérkőzésüket is megnyerték.

FÉRFI KÉZILABDA
MOL-KUPA, Tatabánya

A 3. helyért: PPD Zagreb (horvát)–Wisla Plock (lengyel) 27–31
Döntő: Mol Tatabánya–Telekom Veszprém 29–33
Felkészülési mérkőzés, férfiak
Nagybánya (romániai)–Pick Szeged 26–31

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik