Férfi kézi: a Kiel és a Flensburg is harcba száll Sagosenért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 17:18
null
Sagosen (balra) eddig jól érzi magát a PSG-ben (Fotó: AFP)
A Kieler Nachrichten információja szerint többek között két német élklub, a THW Kiel és a Flensburg is szeretné megszerezni a PSG férfi kézilabdacsapatának norvég kulcsjátékosát, Sander Sagosent.

A 23 éves, vb-ezüstérmes norvég irányító szerződése 2020 nyarán jár le a PSG-nél, és nem meglepő, hogy több európai csapat is kivetette rá a hálóját.

A következő szezont még biztosan a PSG-ben tölti. A folytatásról nemcsak a párizsiakkal tárgyalunk, mert sok az érdeklődő. Néha gyorsan zajlanak az események, máskor több időt vesznek igénybe” – mondta sejtelmesen Arnar Freyr Theodórsson, Sagosen izlandi ügynöke.

Konkrét klubneveket nem említett, de a német lap úgy tudja, a Kiel és a Flensburg is a kérők között van. Theodórsson ugyanakkor hangsúlyozta, védence a helyes döntést hozta meg, amikor 2017-ben a PSG-be igazolt, ugyanis sokat fejlődött azóta.

Sagosen a párizsi kirakatcsapatban olyan sportági sztárokkal játszhat együtt, mint Nikola Karabatic és Mikkel Hansen. Különösen Karabatic sérülését követően kellett sok felelősséget vállalnia, ám a norvég irányító jól megoldotta a feladatát.

A lap hozzáteszi, természetesen nemcsak a Bundesliga élgárdáit érdekelheti Sagosen, hanem olyan klubokat is, mint a Barcelona, a Veszprém vagy éppen a Kielce. Árnyalja a helyzetet az a közelmúltbeli hír, hogy Sagosen barátnője, a Győri ETO-t erősítő Stine Oftedal testvére, Hanna a nyáron Párizsból a dán Silkeborgba teszi át a székhelyét, így akár észak-európai együttes is szóba jöhetne Sagosen esetében.

Mindketten profi játékosok, sokat edzenek és utaznak. Nem számít, mennyire élnek közel egymáshoz, a távolsággal mindenképpen meg kell birkózniuk” – reagált a játékosügynök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik