Férfi kézi: a hazai Eb-n a négy közé jutás lehet a cél

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 12:24
null
Mocsai Lajost lenyűgözte a magyar válogatott teljesítménye (Fotó: Digi Sport)
A magyar férfi kézilabda-válogatott az 5. helyezésével minden idők harmadik legjobb világbajnoki szereplését produkálta az egyiptomi vb-n. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, korábbi vb-ezüstérmes szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azt nyilatkozta: ez az eredmény a jövő évi, hazai rendezésű Eb-n túlszárnyalható.


„Harmonikus, jó csapat volt, és miután a fiatalok ebben az emberséges, nyugodt és szakmailag, stratégiailag megalapozott munkában és önmagukban is hittek, ez egy nagyon pozitív kisugárzású, nagyon jó teljesítményt nyújtó magyar csapat, igazi csapat volt
” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Mocsai Lajos.

Az 1986-os vb-ezüstérmes férfi válogatott szövetségi kapitánya komoly teljesítménynek tartja, hogy hajszál híján összejött a négy közé kerülés is.

„A franciák a mérkőzés alatt stratégiai embert vesztettek, és ott volt a lehetőség, a magyar válogatott nagyon közel volt a győzelemhez. Gratulálni kell az összteljesítményhez. Véleményem szerint a kézilabdában – a férfiben mindenképp – az első hat között lenni óriási dicsőség, és a sportág erejét, fejlődését mutatja, ezért gratulálni kell a szakembereknek, a játékosoknak is.”

Csütörtököna hosszabbításban győzte le Franciaország a mieinket 35–32-re, viszont az előzetes célkitűzést így is teljesítette a válogatott, vagyis bejutott a legjobb nyolc közé.

„A lélektani kiindulópont rendkívül pozitív volt, hiszen úgy ment ki a csapat, hogy a pszichológiailag optimalizált célfilozófia a lehető legjobb volt. Nem volt messze a képességektől, viszont nagyon motiváló volt. Nem szakadt el a lehetőségektől, hanem teljesíthető volt.”

A Gulyás István, Chema Rodriguez, Nagy László edzőtrió által irányított együttes a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságon akár megcélozhatja az éremszerzést is.

„A közös rendezésű Eb-n a magyar csapatnak mindenképpen az első négyben kell a célkitűzést meghatározni, és onnan az adott diszpozíció, tehát sérülés, felkészültség, stb. figyelembevételével, a lehető legjobbat elérni.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik