A nagy fogás reményében – Pietsch Tibor jegyzete

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 23:43

Andreas Nilsson, mielőtt még hat gólt vágott volna a Paris Saint-Germain elleni utolsó csoportmeccsen, úgy nyilatkozott, ha befejezi játékos-pályafutását, nem lehet kizárni, hogy edzőként marad a sportágban, de van B-terve is: csatlakozik hazája, a svéd rendőrség állományához. Mint magyarázta, vonzónak tartja, hogy zsaruként számtalan lehetőség kínálkozik előtte. Elszántságát és testi erejét elnézve afelől nincs kétségünk, hogy a bűnüldözés terén legalább annyira megállná a helyét, mint beállóként, mindamellett reméljük, jó ideig a pályán, a saját, illetve az ellenfél kapuja előtt akar még rendet tartani, s nem Svédország utcáin.

Ami azt illeti, már a Vardar elleni párharcban óriási szükség lesz arra, hogy jól játsszon. Amiként a többiektől is elvárható az átlag feletti produkció. Máskülönben nemhogy a final four, a negyeddöntő is álom marad. Úgy ám, amíg eddig belefért egy-két baki (ha azt nézzük, hogy a veszprémiek a tizennégy csoportmeccsükből csupán nyolcat tudtak megnyerni, még több is…), innentől fogva tilos hibázni! Főleg, ha egy csapat Bajnokok Ligáját szeretne nyerni. Márpedig az „Építőknél” jó ideje ez a cél...

Kimondva-kimondatlanul immár Szegeden is. Magyar szempontból a jó hír az, hogy a Picknek legalább annyi esélye van a végső sikerre, mint a Telekomnak (nem, ez nem a reklám helye...). Fájdalom, van rossz hírünk is: az eddigieket elnézve akad egy-két csapat, amelynek még a mieinknél is több sansza van arra, hogy június 19-én Kölnben a magasba emelje az Európa legjobb együttesét megillető trófeát.

Most, március 12-én még ott tartunk, hogy kijelenthető, a Veszprém és a Szeged eddig hozta a kötelezőt, gond nélkül továbbjutott a csoportjából. Az extra azonban nem jött össze, az automatikus negyeddöntőt érő első két helyről mindkét gárda lemaradt. Ugyanakkor ha valaki, a bakonyiak vezetőedzője, Momir Ilics, valamint a Tisza-partiak mestere, Juan Carlos Pastor tudja, a BL valójában most, az egyenes kieséses szakasszal kezdődik, Lékai Mátééknak ugyebár a Vardar, Mikler Rolandéknak a Flensburg ellen. Ha érvényesül a papírforma (ezen a szinten lehet egyáltalán beszélni róla?), akkor a négyes döntőért jöhet a Szeged–Barcelona és a Veszprém–Aalborg csata.

Miközben felsóhajtunk, hogy bárcsak már ott tartanánk, már merünk nagyot is álmodni: a Bajnokok Ligájában a két magyar csapat csak Kölnben kerülhet össze...

Alighanem erre Nilsson „biztos úr” is rávágná: az lenne ám a nagy fogás!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik