Visszavonultatja Eduarda Amorim mezét a Győr

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 13:32
Visszavonultatja Eduarda Amorim mezszámát a Győr (Fotó: Török Attila)
Visszavonultatja klublegendája, a brazil kiválóság, Eduarda Amorim mezét a Győri Audi ETO KC.

A klub honlapján közölte, a norvég Vipers Kristiansand elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójának félidejében vonultatják vissza Amorim 18-as mezét, így Görbicz Anita legendás 13-as meze után ezt a zöld-fehér szerelést sem hordhatja a jövőben senki.

A brazil átlövő 2009-től 2021-ig erősítette a kisalföldieket, 2014-ben a világ legjobb kézilabdázójának választották, 2020-ban pedig a Handball-Planet szakportálnál az évtized játékosa lett, míg 2014-ben a Bajnokok Ligája legértékesebb játékosának választották, emellett ötször lett az év védője a sorozatban.

A 2013-ban hazájával világbajnok Amorim a Győrrel ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját, tízszer a magyar bajnokságot és tizenegyszer a Magyar Kupát. 

A 2018 óta magyar állampolgársággal is rendelkező Amorim összesen 457 mérkőzésen lépett pályára Győrben, ezeken 1742 gólt lőtt, s második az örökrangsorban Görbicz Anita (3797 gól) mögött.

Eduarda Amorim 2021-ben a Rosztov-Don kedvéért távozott Győrből, de az orosz-ukrán háború miatt idő előtt távozott, pályafutását pedig 2022-ben a CSM Bucuresti-nél fejezte be.

„Hihetetlen hálás vagyok a Győri Audi ETO KC-nak a megtiszteltetésért, hogy visszavonultatja a mezem. Ez az elismerés több év elhivatott, kemény munkáját és nagy becsben tartott emlékeket fémjelez a pályán és azon kívül. Az ETO-család különleges helyet foglal el a szívemben, és szép emlékeket őrzök az itt töltött időről. Remélem, hogy mindenki, aki részese volt az utamnak, csatlakozik hozzám ezen különleges alkalommal, hogy még egy nagyszerű emlékkel gazdagodjam” – fogalmazott Eduarda Amorim, aki nem távolodott el a sportágtól, s saját játékosügynökségét építi.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik