Női kézi: Szlovénia is segített, kijutottak az olimpiára a Montenegrót legyőző németek

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 18:23
A ferencvárosi Emily Bölk kilenc lövésből hat gólt szerzett, a németek kijutottak az olimpiára (Fotó: AFP)
Második mérkőzését is megnyerte a női kézilabdázók 3. számú, Neu-Ulmban zajló olimpiai selejtezőcsoportjában a házigazda német kézilabda-válogatott, amely a Montenegró elleni 28–24-es siker után azzal jutott ki a párizsi ötkarikás játékokra, hogy a későbbi mérkőzésen Szlovénia is hozta a kötelezőt Paraguay ellen.

A Neu-Ulmban zajló 3. selejtezőcsoport első körében a Németország Szlovéniát, Montenegró pedig Paraguayt győzte le. A két csapat második fordulós mérkőzésének győztese pedig nagy lépést tehetett a párizsi olimpiára való kvalifikációért.

A kiváló védekezéssel előrukkoló németek ugyan támadásban nem brillíroztak, az első félidőben hét gólon tartották a montenegróiakat, akik a második félidőben nem tudták ledolgozni a négygólos hátrányt. A németek 28–24-es győzelmükkel karnyújtásnyira kerültek attól, hogy kijussanak az olimpiára.

Ehhez a házigazdának az kellett, hogy a későbbi mérkőzésen Szlovénia hozza a kötelezőt Paraguay ellen, nyugati szomszédunk pedig ezt meg is tette, 32–14-re nyert, életben tartva saját kijutási esélyeit és biztossá téve a németek kvótáját.

Vasárnap a szlovénok Montenegró ellen az olimpiai kvalifikációért vívnak meg.

NŐI OLIMPIAI SELEJTEZŐ 
3. CSOPORT (NEU-ULM), 2. FORDULÓ
Németország–Montenegró 28–24 (11–7)
Szlovénia–Paraguay 32–14 (17–8)
A csoport állása: 1. Németország 4 pont 2. Szlovénia 2 p (57–45), 3. Montenegró 2 p (54–53), 4. Paraguay 0 p

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik