Nem jutottak ki Párizsba, a távozáson gondolkodik a montenegrói kapitány

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 12:10
Bojana Popovics másra bízná a montenegrói női kézilabda-válogatott irányítását (Fotó: AFP)
Mint ismert, utolsóként a magyar válogatott jutott ki a párizsi olimpia női kézilabdatornájára. Az ötkarikás játékokról a Szlovéniától elszenvedett négygólos vereséggel maradt le a montenegrói válogatott, melynek szövetségi kapitánya, a Buducsnoszt Podgorica vezetőedzőjeként is dolgozó Bojana Popovics arról beszélt a meccs után, hogy másra bízná a montenegrói válogatott irányítását.

Bojana Popovics már 2020 óta irányítja a Buducsnoszt Podgoricát, ám a 44 éves szakember az elmúlt három évben dupla terhelésnek lett kitéve, hiszen klubcsapata mellett 2021 óta ő a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya is.

Popovicsék a napokban a németországi Neu-Ulmban harcoltak azért, hogy London, Rio és Tokió után egymás után negyedik olimpiájára is kijusson Montenegró, ám a csapat az utolsó fordulóban 30–26-ra kikapott Szlovéniától, a csoport harmadik helyén végzett és nem jutott ki az ötkarikás játékokra. A mérkőzés után Popovics a Vijestinek  többek között arról beszélt, az volt a terve, hogy másra bízza a montenegrói válogatott irányítását.

„Ez egy fiatal generáció, akiknek vannak lehetőségeik. Meg kell élni az ilyen meccseket, hogy érezzék, milyenek. Az élmény felbecsülhetetlen. Ők fiatalok és lesz még lehetőségük megérezni az olimpia varázsát. Ez egy remek, összetartó csapat. Büszke vagyok rájuk, mert mindent megtettek” – kezdett bele Bojana Popovics.

„Három-négy éve két munkát végzek és ez borzasztóan nehéz munka egy nőnek. Úgy gondolom, ez most túl sok nekem.  Át kell gondolnom, mit és hogyan tovább. Őszintén szólva, ha kijutottunk volna az olimpiára, az lett volna a tervem, hogy másra bízom a válogatottat, mert úgy vélem, ebben a pillanatban valaki más többet tud adni és nekem a klubbal kell foglalkoznom, amelyben nehéz munka vár ránk” – tette hozzá Popovics.

A PÁRIZSI OLIMPIA NŐI KÉZILABDATORNÁJÁNAK MEZŐNYE
Franciaország (rendező), Dánia, Norvégia, Angola, Dél-Korea, Brazília, MAGYARORSZÁG, Svédorszá, Hollandia, Spanyolország, Németország, Szlovénia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik