Férfi kézilabda BL: „Hatvan perc koncentráció kell” – Kentin Mahé a Szeged elleni BL-visszavágó előtt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 11:20
Kentin Mahé szerint még nem lefutott a Szeged elleni BL-nyolcaddöntő (Fotó: handballveszprem.hu)
A Telekom Veszprém játékosa, Kentin Mahé az OTP Bank-Pick Szeged elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt a klub hivatalos honlapjának beszélt a párharc esélyeiről. Mint ismert, az első meccsen a Veszprém idegenben szerzett tetemesnek tűnő, hétgólos előnyt, a klasszis szerint azonban nem lefutott a visszavágó.

„A Szeged elleni mérkőzések egész biztosan a szezon fénypontjai. Ráadásul a negyeddöntőbe vezet az út rajtuk keresztül, nekünk ez nagyon fontos cél és mérföldkő – kezdte a klub hivatalos honlapjának adott interjúját Kentin Mahé. – A különbség plusz hét, de sohasem szabad lebecsülni a Picket, mert nagyon jó erőkből áll. Ha részletesen megvizsgáljuk a múlt heti mérkőzést, azért látni lehet, hogy tudjuk még ezt jobban is csinálni. Meg kell tartanunk az előnyünket az utolsó hatvan percre is, hogy kvalifikáljunk a negyeddöntőbe. Hatvan perc koncentráció kell majd, nulla nulláról indítjuk újra a küzdelmet, egyértelműen nyernünk kell. A mai kézilabdában nagyon gyorsan történhetnek fordulópontok. Mindenki tudja, hogy három-négy gól másfél perc alatt eltüntethető, ledolgozható.”

A BL-párharc visszavágóját csütörtökön rendezik Veszprémben, de a két csapat az idény hátralévő részében is többször találkozik még egymással. Mahé szerint ezért nagyon fontos, hogy dominálni tudjanak a találkozón, mert az lélektani előnyt jelenthet a következő meccsek előtt: „Szeretnénk a veszélyes szituációkat elkerülni és dominálni a meccsen most is. Ez mindig fontos a következő mérkőzéshez is, hiszen sokszor játszunk majd egymás ellen, vinnünk kell meccsről meccsre ezeket a pszichológiai előnyöket. A célunk mindig a győzelem, találkozóról találkozóra, győzelemről győzelemre a céljaink felé” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik