Férfi kézi: felfüggesztették az ellenőrt fellökő Nexe-játékost

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 14:11
Automatikusan felfüggesztették a vasárnapi horvát kézilabda-rangadón botrányt kirobbantó Marko Bezjakot, aki az RK Nexe–RK Zagreb mérkőzés első félidejének végén kétperces kiállítása után fellökte a mérkőzés ellenőrét, akit kórházba kellett szállítani. Horvát lapok szerint a két pontot a fővárosi csapat kapja meg, míg a nekcseiek pontlevonásra számíthatnak.

Mint megírtuk, a vasárnapi rangadó hat másodperccel az első félidő vége előtt szakadt félbe, miután a 37 éves Nexe-játékos, Marko Bezjak nem értett egyet a játékvezetők neki adott kétperces kiállításával, ezért a levonulásakor vállal meglökte a mérkőzés ellenőrét, Anto Josicot, aki a zsűriasztalra zuhant, majd elterült a parketten. A korábbi neves játékvezetőt később bordasérülés miatt kórházba szállították.

Közben a mérkőzés játékvezetői félbeszakították a meccset, s több mint harminc percig állt a játék, mielőtt úgy döntöttek: nem folytatják.

Hétfőn a Sportske Jutarnji azt írta, az ellenőrt fellökő Bezjakot akár végleges eltiltással is sújthatják. A Vecernji List kedden viszont arról számolt be, hogy a Horvát Kézilabda-szövetség Fegyelmi Bizottságának dolga lesz megállapítani azt, hogy Bezjak szándékosan vagy véletlenül lökte-e fel az ellenőrt, ugyanakkor Bezjakot a tárgyalásig így is automatikusan felfüggesztették, így ki kell hagynia csapata héten esedékes mérkőzését a Horvát Kupa negyeddöntőjében.

Bezjak mellett még a Nexe edzője, Veselin Vujovic és a nekcseiek játékosa, Andraz Velkavrh ellen is fegyelmi eljárást indítottak, a klub pedig komolyabb büntetésre számíthat a rossz szervezés miatt. 

Az szinte bizonyos, hogy a mérkőzésért járó két pontot 10–0-s gólkülönbséggel a Zagreb kapja meg, ám a horvát lapok abban is biztosak, hogy a Nexét egy pont levonásával sújtják, ez pedig a nemzetközi kupaindulásába is kerülhet a csapatnak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik