Férfi kézi: Erősebb lettem fejben és fizikailag is – Lukács Péter

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 15:41
Lukács Péter (27) már most sokat tanult és fejlődött Norvégiában (Fotó: handballveszprem.hu)
Mint ismert, Lukács Péter a nyáron került a Telekom Veszprémtől két évre kölcsönbe a norvég Elverum csapatához. A 21 éves játékossal a veszprémi klub hivatalos honlapja készített interjút, amelyben egyebek mellett az új környezetről és a norvég csapat idényéről is kérdezték.

„Sok minden eltérő volt Veszprémhez képest – mondta az interjú elején Lukács Péter, akit sok minden újdonságként érintett. – Egy új országba költöztem, ahol sok minden más volt. A nyelv, a kézilabda és az ország kultúrája, az emberek, illetve a csapattársak is. Veszprémben világsztárokkal voltam körülvéve, itt pedig olyan fiatalokkal, akik egyszer meghatározó játékosokká válhatnak.”

Lukács úgy fogalmazott, Norvégiában a legfurcsább az időjárás volt számára, a hőmérséklet akár hetekig mínusz húsz és harminc fok között is mozoghat: „Itt Elverumban október utolsó hetében havazik először és egészen májusig kitarthat, szóval ez is egy teljesen új impulzus a számomra. Az előző héten húsz-huszonöt centis hó esett úgy, hogy már április eleje van. A hőmérséklet akár hetekig mínusz húsz és harminc fok között mozoghat, amit azért nem egyszerű megszokni” – részletezte.

„Azt nem tudom, hogy én vagyok-e az egyik kedvenc, de szerencsére hamar befogadtak – válaszolta a beilleszkedéssel kapcsolatos kérdésre a fiatal játékos. – Az első pillanattól kezdve nagyon segítőkészek voltak az edzők, a stábtagok, a vezetőség, a csapattársak és az itt élő emberek is. Bízom benne, hogy szeretnek engem.”

„Úgy érzem, mint ember és mint játékos is sokat tapasztaltam és fejlődtem. A norvég mentalitásnak köszönhetően erősebb lettem fejben és fizikailag is tudtam előrébb lépni. Azt érzem, hogy a pályán a játék összes elemében fejlődtem és szélesebb repertoárral is rendelkezem, mint korábban.”

A csapat idényét Lukács összességében elégedetten értékelte, szavai szerint minden esélyük megvan arra, hogy jövőre is az európai kupában szerepelhessenek: „A nyáron sok új játékos érkezett, sok embert kellett beépíteni a csapatba, ezért a bajnokságban vesztettünk néhány értékes pontot, de az alapszakaszt így is a tabella második helyén zártuk. Minden esélyünk megvan arra, hogy jövőre is európai kupában szerepeljünk, akár a Bajnokok Ligájában. Szóval úgy gondolom, hogy elégedettnek kell lennünk. A folytatásban minden rajtunk múlik. Szeretnénk a playoff döntőben a Kolstaddal megküzdeni a BL-indulásért, és visszavágni nekik a bajnokságban és a kupában elszenvedett vereségekért. Az Európa-ligában is szerettünk volna messzebbre jutni és egy kicsivel több szerencsével ez sikerülhetett is volna.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik