Doppingvétség miatt vizsgálják a Magdeburg kulcsjátékosát

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 10:44
Nikola Portner ellen vizsgálat indult (Fotó: Getty Images)
A német Bundesligában szereplő Magdeburg egyik kulcsjátékosa, Nikola Portner ellen doppingvétség miatt folyik vizsgálat.

A német Bundesliga második helyén álló SC Magdeburgra a hétvégén a Német Kupa négyes döntője vár. A klubnak azonban egyelőre nélkülöznie kell a kulcsjátékos Nikola Portnert. A német kézilabda Bundesliga (HBL) ugyanis arról tájékoztatta a klubot, hogy a svájci játékos ellen egy pozitív tesztet követően doppingvétség gyanúja miatt vizsgálat indult.

„Egyelőre nagyon kevés részletet tudunk a vádról és az eljárás állásáról. Nikola Portner egyelőre nem vesz részt klubunk edzésein és versenyein. Támogatjuk Nikola Portnert az ügy tisztázásában, és párbeszédet folytatunk a HBL-lel” – olvasható a Magdeburg közleményében. – „Ha új helyzet állna elő, a lehető legátláthatóbban, a játékossal egyeztetve fogjuk a közvélemény elé tárni.” A klub az eljárás időtartamáról és a további lépésekről nem közölt részleteket.

Nikola Portner az Instagram-oldalán reagált a doppingvádra. „Tájékoztattak arról, hogy egy versenyen belüli tesztem a jelek szerint a normálistól eltérő eredményt mutat, ezért eredménykezelési eljárás indult. Mélységesen megdöbbentett ez az információ. Nagyon sajnálom a helyzetet, és mindent megteszek, hogy elmagyarázzam, hogy nem sértettem meg semmilyen doppingellenes szabályt, és mindig a sport értékeinek érdekében cselekedtem és fogok is cselekedni.” 

A svájci válogatott kapusát a svájci szövetség is támogatja: „Nikola Portner a svájci kézilabdacsalád tagja, és a lehető legjobb támogatást kapja a szövetségtől. Az SHV egyelőre nem tud további nyilatkozatot tenni”.

Nikola Portner 2022-ben igazolt Franciaországból a Magdeburgba. A 30 éves svájci kapus az idei évben 27 bajnokin 191 védéssel (30 százalékos védési hatékonyság), segítette a csapatát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik