Női kézi El: a hajrában bukta el a hazai odavágót a Mosonmagyaróvár

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2024.03.16. 22:01
Fotó: Nagy Gábor
A Motherson Mosonmagyaróvári KC 32–30-ra kikapott hazai pályán a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a román Gloria Bistritától.

 

Nehéz feladat várt szombaton a története első Európa-liga negyeddöntőjét megkezdő Motherson-Mosonmagyaróvárra, amely nem elég, hogy az egyik legerősebb ellenfelet – Bistrita – kapta a kieséses szakaszban, két fontos kulcsjátékosát is elvesztette. Tóth Nikoletta vállsérülése miatt dőlt ki, míg Albek Anna a keddi edzésen szenvedett orrtörést, így hat hetes kényszerpihenő vár rá.

A hiányzók ellenére jó ritmusban kezdett az MKC, de az egyre nagyobb rohanásban szép lassan jöttek a hibák, így elfogyott a hazaiak előnye. A Beszterce az első negyedóra végéhez közelítve a vezetést is átvette, sőt, a játékrész hajrájában háromgólos előnyre tett szert, miután az óváriak kilenc percig nem szereztek akciógólt.

A szünet után villámrajtot vett és öttel lépett el a Bistrita, de a Lajta-partiak a kapuban brillírozó Szemerey Zsófival, és a vezérként játszó Tóth Gabriellával az élen rövid időn beül 6–0-s sorozatot produkáltak, ezzel hosszú idő után visszavették a vezetést. A kiélezett találkozón sajnos ez is kevésnek bizonyult, ugyanis hiába játszott teljesen ötlettelenül a román csapat, az utolsó percben ismét fordított, sőt, egy időn túli hetessel kétgólosra növelte előnyét a visszavágóra.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁRI KC–CS GLORIA 2018 BN (román) 30–32 (12–14)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1000 néző. V: Duplij, Pobedrina (ukránok)
MKC: SZEMEREY 1 – Udvardi 2, LANCZ 5, PÁSZTOR N. 4, Tóth E. 2 (1), Ivancok 2, STRANIGG Zs. 6 (3). Csere: Hadfi (kapus), Faragó 1, TÓTH G. 5, Varga Emília, Schatzl N. 2. Edző: Gyurka János
BISTRITA: DE ARRUDA – SERAFICEANU 5, Kpodar, ARAUJO 3, BAZALIU 7, LASLO 8 (4), DINCA 3. Csere: Dumanska 1, Vujovics (kapusok) Mbengue 1, Nosek 1, Niombla 3, Pristavita, Dumanska, Dahl. Edző: Florentin Pera
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 10. p.: 5–6. 17. p.: 9–8. 24. p.: 10–13. 27. p.: 11–14. 33. p.: 14–17. 40. p.: 19–19. 46. p.: 23–22. 53. p.: 27–27. 59. p.: 30–29
Kiállítások: 8 perc, ill., 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill., 4/4
MESTERMÉRLEG
Gyurka János: – Erős, technikailag és játéktudásban is gazdag ellenféllel játszottunk egy jó mérkőzést. Jól felkészültünk a Besztercéből, jól is kezdtünk, de aztán az első félidőben olyan hibákat követtünk el, amelyek megállítottak bennünket. A második félidőben felzárkóztunk, sőt, irányítottunk is a végjátékig, de a hajrá egy külön meccs, amiben még tapasztalatot kell gyűjtenünk.
Florentin Pera: – Nagyon nehéz meccset vártunk, főleg azután, hogy a Rapid ellen kemény csatát vívtunk a bajnokságban, és ezt követően mindössze egy napunk maradt felkészülni a Mosonmagyaróvárra. A kulcsjátékosaink fáradtak voltak, nem teljesítettünk a saját szintünkön, de büszke vagyok a lányokra, mert volt karakterük, és megnyerték ezt a nagyon fontos találkozót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik