Férfi kézi: talán túl sokat is fog játszani Szűcs Bence

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 08:40
Szűcs Bence nyáron Balatonfüredről a Dunkerque-hez teszi át székhelyét (Fotó: Fülöp Ildikó/Veszprém Megyei Napló)
A következő idényt a francia első osztályú Dunkerque férfi kézilabdacsapatánál kezdi Szűcs Bence, a Balatonfüred beállója, aki szeretne az előtte álló két évből mindent kihozni.

A francia élvonalba igazol Szűcs Bence,  a Balatonfüred férfi kézilabdacsapatának válogatott beállója, a következő idényben a Dunkerque csapatához csatlakozik, amely már két éve is át akarta igazolni, de akkor nem tudta kivásárolni a szerződéséből, amely azonban a nyáron lejár, így szabadon igazolható.

„Menedzserem, Szörnyi Attila azóta is kapcsolatban állt a klub elnökével – mondta lapunknak a 24 éves játékos. – Előtte megkeresett a francia első osztályú Saran, ezért a kinti életről megkérdeztem Máthé Dominikot, majd rajta keresztül beszéltem Nagy Kornéllal, aki tizenhárom éve játszik Dunkerque-ben. Ő mondta, hogy beállót keresnek, így aztán újra megtaláltak. Jól megrágtam a döntést, hogy a két lehetőség közül melyiket válasszam.”

Szűcs Bence 2016 óta kézilabdázik Balatonfüreden, ahol rengeteget tanult, de a fejlődése érdekében szerette volna külföldön is kipróbálni magát. Az elmúlt időszakban kiemelten követte a német és a francia első osztály mérkőzéseit, most pedig igyekszik minél többet megtudni nemcsak új csapatáról, de a városról is.

Mivel a japán Josida Suicsi a nyáron eligazol, a következő idényben a francia válogatott Benjamin Afgourral ketten lesznek a beállóposzton. Erről a vezetőedzővel, Franck Maurice-szal is beszélt már, aki elmondta, sok feladatot bíznának rá védekezésben és támadásban, sőt a szakember viccesen úgy fogalmazott: „Talán túl sokat is fogsz játszani”.

„Állok elébe! Várom, hogy megismerjek egy másik kultúrát, másik játékrendszert. A gárda gyors kézilabdát játszik, ezt szeretném kamatoztatni, a védekezésben a lábmunkámon és a helyezkedésemen javítani, ebből a két évből pedig mindent kihozni – fogalmazott Szűcs Bence. – Szeretnék a csapat oszlopos tagja lenni, később pedig egy nagyobb csapatba igazolni és eljutni a Bajnokok Ligájáig, valamint álmom, hogy minél több szerepet kapjak a magyar válogatottban.”

A Dunkerque húsz forduló után a 11. helyen áll a 16 csapatos francia élvonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik