Férfi kézi: régi-új jobbátlövővel erősít a Gyöngyös

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 09:42
Mitar Markez ismét Gyöngyösön bizonyíthat (Fotó: gykk.hu)
A 2022 nyarán távozott szerb Mitar Markez Csurgó és Pestszentlőrinc érintésével tér vissza a férfi kézilabda NB I-ben jelenleg kilencedik helyen álló HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatához.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub hivatalos honlapján adta hírül, hogy a nyáron visszatér az együtteshez Mitar Markez. A 33 éves szerb jobbátlövő egy évre szóló szerződést írt alá.

A vajdasági születésű játékos a Montpellier-vel francia bajnokságot, a német Göppingennel EHF-kupát nyert, mielőtt 2017-ben Magyarországra és a Mátraaljára érkezett volna. Markez 2022-ig volt a csapat meghatározó tagja, a Gyöngyösön töltött öt bajnoki idénye mindegyikében vezette a házi góllövőlistát, összesen félezernél is több találatot szerzett gyöngyösi mezben. Utolsó idényében 137 gól fűződött a nevéhez.

A 194 centi magas, 101 kilós játékos 2022-től a Csurgó színeiben játszott, az idei tavaszi szezont pedig a PLER Budapest együttesénél kezdte.

A jövő évi keret kialakítása egyébként már jó ideje zajlik a Gyöngyösi Kézilabda Klubnál, a tárgyalások folyamatosak lejáró szerződésű játékosokkal. Ennek eredménye, hogy Hegedüs Márk, Martin Potisk, Bodor Márk, Schäffer Zsolt, Lakosy Máté és Edwards Olivér is meghosszabbította szerződését a klubbal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik