Veszprémi játékos is jelölt az Év Férfi Kézilabdázója címre

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 17:12
Switzerland v France: Group A - Men's EHF Euro 2024
Ludovic Fabregasra is lehet szavazni (Fotó: Getty Images)
Mathias Gidsel, Ludovic Fabregas és Andreas Wolff között dől el a 2023-as Év Férfi Kézilabdázójának járó elismerés, hozta nyilvánosságra pénteken a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos honlapján.

 

Az IHF kissé megváltoztatta a szavazás menetét, tudatta a szervezet. Egyrészt az eddigi öt helyett háromra csökkentették az Év Férfi- és az Év Női Kézilabdázója-díj végső jelöltjeit, másrészt a végső döntés a szurkolók szavazatai, a világbajnokságon résztvevő nemzetek szövetségi kapitányainak értékelése, valamint az IHF Edzői és Módszertani Bizottságának megítélése alapján áll majd össze. Portálunkon korábban már hírt adtunk arról, hogy a nőknél a Győri Audi ETO KC két játékosa is bekerült a legjobb háromba: a francia válogatottal világbajnoki címet nyerő Estelle Nze Minkóra és a svédekkel világbajnoki negyedik Linn Blohmra is lehet szavazni, ahogy a vb legértékesebb játékosának megválasztott Henny Reistadra is.

A férfiaknál is hárman maradtak versenyben: lehet voksolni a dán Mathias Gidselre, aki a gólkirályi cím mellett vb-címet ünnepelhetett hazájával 2023-ban, emellett a torna legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztották. A franciákkal vb-ezüstérmes, és az egész tornán remeklő, a Veszprémet erősítő Ludovic Fabregas is bekerült a legjobb háromba, akárcsak a német válogatott klasszis kapusa, Andreas Wolff. Érdekesség, hogy amennyiben Wolff nyerné meg a kitüntető címet, akkor ő lenne a hatodik kapus a sportág történelmében (Niklas Landin, Henning Fritz, Sterbik Árpád, Thierry Omeyer és Slawomir Szmal után) akit az IHF az év legjobbjának választ a férfiaknál.

Az Év Férfi Kézilabdázója-díj jelöltjeire február 26-án 16 órától március 11-én éjfélig lehet szavazni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik