Női kézi: két győri is jelölt az Év Kézilabdázója-címre

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 10:44
Estelle Nze Minko is jelölt az Év Női Kézilabdázója-díjra (Fotó: Koncz Márton)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) háromra szűkítette az Év Női Kézilabdázójának járó díj jelöltjeinek listáját. A 2023-as elismerésért a norvég klasszis, Henny Reistad mellett a Győri Audi ETO KC két játékosa, a francia irányító, Estelle Nze Minko és a svéd beálló, Linn Blohm van még versenyben.

Az IHF közölte, hogy az új évben visszatért és kissé megváltozott a legjobbakról döntő szavazás menete, ugyanis az Év Férfi Kézilabdázója-díj és az Év Női Kézilabdázója-díj végső jelöltjeit az eddigi öt helyett háromra csökkentették, a végső döntés pedig a szurkolók szavazatai, a világbajnokságon résztvevő nemzetek szövetségi kapitányainak értékelése, illetve az IHF Edzői és Módszertani Bizottságának megítélése alapján áll össze – a három kategória szavazatai egyenlő arányban számítanak.

A nőknél a három főre szűkített listára a Győri Audi ETO KC két játékosa is bekerült, hiszen a francia válogatottal világbajnoki címet nyerő Estelle Nze Minkóra és a svédekkel vb-4. Linn Blohmra is lehet szavazni, ahogy a vb legértékesebb játékosának megválasztott Henny Reistadra is.

Az Év Női Kézilabdázója-díj jelöltjeire február 26-án 10 órától március 11-én éjfélig lehet szavazni. Az előző évekhez képest újítás, hogy az IHF bevezeti az Év Fiatal Játékosa-díjat mindkét nemnél, ebben a kategóriában a 22 éves vagy annál fiatalabb kézilabdázók versenyeznek egymással.

ESTELLE NZE MINKO

LINN BLOHM

HENNY REISTAD

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik