Férfi kézi: Chema már most az olimpiai selejtezőre fókuszál

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 13:14
Chema Rodríguez elárulta, apróbb változások lehetnek az Eb-kerethez képest (Fotó: Földi Imre)
Második blogbejegyzésével jelentkezett a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapján a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Chema Rodríguez elárulta, az olimpiai selejtezőre lesz néhány változás a keretben az Európa-bajnoksághoz képest.

Chema Rodríguez elmondta, hogy a válogatott a március 14-én kezdődő tatabányai olimpiai selejtezőtorna előtt három nappal találkozik, a keretben pedig várhatóak apróbb változások.

„Nem titok, többek között Mikler Rolandra és a kapusposztra is gondolok, de hamarosan közzétesszük a kvalifikációs tornára tervezett csapat névsorát is” – írta a kapitány, aki elárulta, már most be kell osztani a márciusi edzéseket, de oda kell figyelni a játékosok regenerációjára is, ő pedig készül az ellenfelekből.

„Ebben az időszakban azonos módszerrel, egyenlő időt szánva elemzem Tunéziát, Norvégiát és Portugáliát. Ezt követően a felkészülés edzéseinek szakmai megtervezése zajlik, azaz hogy melyik foglalkozáson melyik ellenfélre – vagy éppen a saját játékunkra – fókuszáljunk, védekezést vagy támadást gyakoroljunk” – vélekedett Chema Rodríguez.

„Az biztos, hogy nekem és a játékosoknak is nagyon gyorsan tudunk kell majd váltani a különböző játékstílusok, játékelemek között, taktikailag is nagy kihívás négy nap alatt három nehéz mérkőzés” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki írt arról is, hogy amellett, hogy az összetartásokon mindenkinek a kézilabdára kell koncentrálnia, jó úton halad egy igazi, egymást szerető család kialakítása.

„Én sem zökkenhetek ki egy-egy hiba, esetleg egy játékvezetéssel kapcsolatos szituáció miatt, hiszen ha ilyenkor szenvedélyesebb, érzelmesebb vagyok, mint kellene, akkor célt téveszthetek. Edzőként nagyon hamar megtanultam, hogy ha nem tetszik valami, a csapat érdekében akkor is tovább kell lépnem, és a meccsre, a taktikára, stratégiára, a játékosok segítésére kell koncentrálnom, hiszen mindig győzni akarunk!” – tette hozzá Chema Rodríguez.

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK MENETRENDJE
Férfi olimpiai selejtező, Tatabánya
Március 14., csütörtök
18.30: Norvégia–Portugália
21.00: Magyarország–Tunézia
Március 16., szombat
17.00: Portugália–Tunézia
19.30: Norvégia–Magyarország
Március 17., vasárnap
18.30: Tunézia–Norvégia
21.00: Magyarország–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik