Férfi kézi Eb: az osztrákok szerint szenzációs győzelmet arattak ellenünk

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 11:31
Constantin Möstl 11 védéssek vette ki a részét az osztrák válogatott magyarok elleni sikeréből (Fotó: AFP)
Mint ismert, szoros csatában szenvedett 30–29-es vereséget Ausztriától a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokság középdöntőjének 1. fordulójában. Az osztrák lapok szerint szenzációs győzelmet aratott nemzeti csapatuk ellenünk, a THW Kiel Budapesten született osztrák-magyar sportigazgatója, Szilágyi Viktor szerint megérdemelten jutott be a középdöntőbe az osztrák csapat.

„A mese folytatódik” – írta címében a Kronen Zeitung, ezt pedig a magyar válogatott ellen is remeklő Lukas Hutecek egészítette ki. „Mindannyian úgy érezzük, mintha lebegnénk” – mondta az osztrák átlövő a lapnak, megjegyezve, a meccs előtt még az is kérdéses volt, hogy tudja-e vállalni a játékot térdproblémája miatt.

A lap kiemelte, hogy az osztrák csapat négy meccs után még veretlen az Európa-bajnokságon, a mieink elleni sikerhez pedig nagyban hozzájárult a 11 védést bemutató Constantin Möstl.

„Kölnben folytatódik az osztrák kézilabdamese” – írta már a Kurier a mieink elleni osztrák győzelem után, kitérve rá, hogy a magyar csapat először vesztett pontot ezen az Eb-n.

„Ez csak szórakozás. Sajnos nem játszottunk túl szépen, de ez most mindegy – mondta az osztrákok beállója, Tobias Wagner.Németország ellen az elődöntőbe jutásért játszunk, ezt eddig nem mertük kimondani” – tette hozzá.

A Die Presse is szenzációs osztrák sikerről számolt be, hangsúlyozva, hogy a csapatnál Hutecek nem volt tökéletes állapotban, Janko Bozovic és Moritz Mittendorfer pedig nem volt bevethető. A lap kiemelte, hogy az utolsó másodpercig szoros volt a meccs.

A Die Presse egy másik cikkében megszólaltatta a Budapesten született, osztrák állampolgársággal rendelkező Szilágyi Viktort is, aki hosszú évek óta dolgozik a német sztárcsapat, a THW Kiel sportigazgatójaként. 

„A középdöntőbe jutás őrület, ahogy a magyarok elleni meccs is. És minden, ami most jön, az ráadás” – summázta az osztrák válogatott szereplését Szilágyi Viktor.

A cikkben kitértek rá, hogy az osztrák csapatnak nem elég mély a kerete, ez abban látszott leginkább, hogy fogyott a játékosok ereje.

„Az a tény, hogy Ausztria Európa legjobb 12 csapata között van, nem csoda, teljesen megérdemelt” – zárult a Die Presse cikke.

A Der Standard is szenzációs osztrák győzelemről írt.

„Két pont! Ez hihetetlen! Nagyon boldog vagyok” – összegzett az osztrák csapat szövetségi kapitánya, Ales Pajovic.

„Az első perctől kezdve láthattuk, hogy nem egy felsőbbrendű ellenféllel játszunk, hanem Magyarországgal és nyertünk. Ez egyszerűen hihetetlenül klassz” – fejtette ki véleményét a mérkőzés legjobbjának választott Constantin Möstl.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
1. forduló
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 30–29 (17–17) 
Köln, 8400 néző. Vezette: D. Accoto Martins, R. Accoto Martins (portugálok) 
AUSZTRIA: MÖSTL – WEBER 6 (3), Zivkovic 1, HUTECEK 6, Wagner 4, BILYK 8, Frimmel 2. Csere: Häusle (kapus), Herburger 1, Miskovez, Kofler, Mahr 2, Nigg. Szövetségi kapitány: Ales Pajovic
MAGYARORSZÁG: Palasics – Imre 2, ANCSIN G. 4, Sipos A., Bánhidi 4, Szita, Lékai 4 (1). Csere: BARTUCZ (kapus), Bóka 3, Ilic Z. 1, ROSTA M. 4, Ligetvári, Bodó 3, Hanusz, Máthé 3, Fazekas G. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–3. 9. p.: 3–6. 12. p.: 4–8. 20. p.: 10–13. 23. p.: 13–13. 26. p.: 14–15. 38. p.: 20–22. 43. p.: 23–22. 49. p.: 25–24. 55. p.: 27–26. 58. p.: 27–28
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik