Férfi kézi Eb: a svédek megóvták a franciák elleni meccset!

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 21:53
null
A bizonyíték, hogy a gól szabálytalan volt
Mint megírtuk, Franciaország drámai csatában, hosszabbítás után 34–30-ra legyőzte Svédországot a Németországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. A svédek azonban a franciák rendes játékidő végi egyenlítő találata miatt megóvták a meccset, mivel álláspontjuk szerint Elohim Prandi időn túli szabaddobásból szerzett, egyenlítést érő találatát nem kellett volna megadni.

A svédek hatalmas erőfeszítések árán, 11–17-ről megfordították a találkozót, és a hajrában 27–26-ra átvették a vezetést, mi több, 15 másodperccel a vége előtt Jim Gottfridsson is gólt szerezhetett volna, lépéshiba miatt azonban elvették tőle a labdát a játékvezetők. Vagyis 28–26 helyett maradt az egygólos különbség a csapatok között. Franciaország még kapott egy időn túli szabaddobást, amit Elohim Prandi belőtt, ezzel hosszabbításra mentette a drámai csatát.

Csakhogy a visszajátszások alapján úgy tűnt, a franciák játékosának támaszkodó lába elhagyta a talajt, ami nem szabályos, így nem kellett volna megadni a találatot. A gólt a nagy felháborodás ellenére végül érvényesnek minősítették a játékvezetők, a franciák pedig a hosszabbításban felülmúlták és búcsúztatták a svédeket.

A svédek mindenesetre nem hagyták annyiban az esetet, nem sokkal a meccs után jelezték, hogy megóvják a találkozót. „Nem tudjuk, hogy mi lesz az eredménye, számunkra azonban fontos volt, hogy kiálljunk az igazunkért. Az óvást benyújtottuk a nemzetközi szövetséghez” – mondta el dühösen Hanna Fogelström, a svéd válogatott csapatmenedzsere.

A híreket – vagyis a svédek óvását – nem sokkal később az Európai Kézilabda-szövetség is megerősítette. Döntés holnap dél környékén várható. 

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG, KÖLN)
ELŐDÖNTŐ
Franciaország–Svédország 34–30 (17–11, 27–27, 30–28) – hosszabbítás után
Ld: Descat 8, Mem 6, Remili 5, ill. Claar 9, Darj és Wanne 5-5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik