Női kézi: Planéta Szimonetta az idény végén távozik Debrecenből

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.08. 13:29
null
Planéta Szimonetta úgy döntött, nem marad Debrecenben, szeretne ismét légióskodni (Fotó: Kovács Péter)
A női kézilabda Bajnokok Ligájában és NB I-ben érdekelt DVSC-Schaeffler hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az idény végeztével távozik a csapat magyar válogatott jobbátlövője, Planéta Szimonetta, aki nem élt a szerződésében szereplő hosszabbítási opcióval.

Az NB I-ben jelenleg negyedik helyen álló hajdúsági klubhoz 2021-ben érkezett a csaknem 2 méter magas átlövő. A Győrben nevelkedő Planéta 2017-ben távozott a kisalföldiektől, miután előbb Veszprémbe, majd a német Thüringer HC-nak adták kölcsön. Ezt követően 2017 és 2021 között a francia Chambray játékosa volt, innen tért vissza Magyarországra 2021-ben.

A Debreceni VSC 2023 januárjában 1+1 éves szerződést kötött Planétával, ám a játékos úgy döntött, nem él a hosszabbítási opcióval és szeretné ismét kipróbálni magát külföldön.

A jobbátlövő a DVSC színeiben 79 mérkőzésen 253 gólt szerzett.

„Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el. Úgy érzem, hogy változásra van szükségem és nagyon szeretnék újra külföldön játszani, hiszen nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a légiós életről. Az az igazság, hogy nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a kézilabdás pályafutásom vége, így ha nem most, akkor mikor tudnám megvalósítani ezt a vágyamat. Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből” – indokolta a döntést Planéta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik