Sportrádió: Kárpáti Krisztián elárulta, miért vette át egy évre a Szeged irányítását

Vágólapra másolva!
2023.11.04. 10:49
null
Kárpáti Krisztián egy pillanatig sem gondolkodott, amikor felajánlották neki, hogy egy évig irányítsa az OTP Bank-Pick Szegedet (Fotó: Dömötör Csaba)
A jelentős nyári változások – hét távozó, új stáb – és az öt-hat hetes felkészülés után az új idény elején kissé hektikusan szerepel az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, melynek irányítását egy évre Kárpáti Krisztián vette át. A szakember a Sportrádió Hazafutás című műsorában ismertette, miért vállalta el az egyéves megbízatást.

 

„Nagyon sokat köszönhetek a szegedi klubnak, alapvetően nagyon jó közegbe kerültem, a fejlődésemet maximálisan szolgálja, és amikor elnök úr felajánlotta, egy pillanatig sem gondolkodtam, hiszen egy viszonylag fiatal magyar edzőnek ez olyan kihívás, előrelépési lehetőség és tapasztalatszerzés, ami szerintem nem sok emberrel jön szembe az utcán” – kezdett bele Kárpáti Krisztián, aki csak a 2023–2024-es idényben irányítja Bánhidi Bencééket, jövő nyártól pedig a svéd edzőpáros, a svéd férfiválogatottat irányító Michael Apelgren és a szegedi klubikon, Jonas Källman veszi át a csapatot.

Kárpátinak felvetették, hogy neki akkor is mennie kell, ha megnyerik a bajnokságot, a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is.

„Én ezt nem így fogom fel. Ha ez mind összejön, akkor lesznek lehetőségek és egy olyan sikersztori, amiből negatívan semmiképp sem tudok kijönni, de ha megfordítjuk a dolgot, hogy egy átmeneti időszakban, kicserélődött játékosállománnyal vettem át a csapatot, hatalmas kockázatot sem jelentett az, hogy ezt elvállaltam” – tette hozzá Kárpáti Krisztián, megemlítve, hogy hamarabb derült ki Apelgren és Källman érkezése, mint az ő kinevezése, de találni kellett egy olyan edzőt, aki szinten tartja a Szegedet.

„Nekem igazán jólesett, hogy mint tapasztalatlan, NB I-et vezetőedzőként még nem megjárt, utánpótlásban dolgozó szakemberbe beletették a bizalmat és a lehetőséget” – húzta alá Kárpáti Krisztián.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik