Női kézi-vb: ezzel a kerettel kezdték meg a felkészülést a horvátok

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 10:54
null
A horvátok kihirdették keretüket a vb-felkészülésre (Fotó: hrs.hr)
A horvát női kézilabda-válogatott is megkezdte felkészülését a világbajnokságra, amelynek Norvégia, Dánia és Svédország ad otthont 2023. november 29. és december 17. között. A tervek szerint Ivica Obrvan vezetőedző a szűkített listán szereplő 22 játékosból 20-at visz majd magával a tornára.


A rövid felkészülés során az együttes a Kongói Köztársasággal és Montenegróval küzd meg november 25-én és 27-én. A keret tagjai közül néhányan sérülésekkel bajlódtak az elmúlt két hónapban, így az edzői stáb az említett mérkőzéseken méri majd fel, ki van olyan fizikai állapotban, hogy kibírja a bajnokságot.

A horvátok a vb-n Szenegállal (2023.12.01., 18.00-kor), Kínával (2023.12.03., 15.30-kor) és Svédországgal (2023.12.05. 20.30-kor) szállnak majd szembe az A-csoportban. Sikerrel záruló csoportkör esetén a Magyarország, Montenegró, Kamerun és Paraguay négyesből továbbjutó három válogatottal küzdhetnek meg a középdöntőben. A második szakaszból a hat csapat első két helyezettje jut majd be a negyeddöntőbe.

Horvátország nyolcadik alkalommal vesz részt a világbajnokságon, eddigi legjobb eredményük az 1997-ben Németországban szerzett 6. hely.

A horvát női válogatott kerete a felkészülésre:
Kapusok:
Tea Pijevic (Buzau), Ivana Kapitanovic (Rapid), Lucija Besen (Podravka)
Jobbszélsők:
Tena Japundza (Lokomotiva), Nikolina Zadravec (Podravka), Lara Buric (Lokomotiva)
Jobbátlövők:
Katarina Pavlovic (Baia Mare), Klara Birtic (Bietigheim), Dora Kalaus Zulj (Podravka)
Irányítók:
Valentina Blazevic (Gloria Buzau), Stela Posavec (Lublin), Dejana Milosavljevic (Craiova)
Beállók:
Katarina Jezic (Braila), Sara Senvald (Podravka), Mija Brkic (Metz)
Balátlövők:
Camila Micijevic (Paris), Tena Petika (Nice), Kristina Prkacin (Lokomotiva), Tina Barisic (Podravka), Larissa Kalaus (Podravka)
Balszélsők:
Paula Posavec (Gloria Bistrita), Andrea Simara (Podravka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik