Női kézi: elindult a jegyértékesítés a 2024-es Eb-re

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.28. 12:18
null
Fotó: MKSZ
November 28-án megkezdődött a jegyértékesítés a 2024-es osztrák-magyar-svájci rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra – derült ki a Magyar Kézilabda-szövetség közleményéből.

 

Napra pontosan egy évvel a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság előtt elindult a jegyértékesítés a kontinenstornára, ami új időszámítás is egyben a sportágnak, hiszen a női szakág történetében először vehet rész rajta 24 nemzet. Az eseményt advent idején, november 28-tól december 15-ig rendezik meg – olvasható a közleményben.

A csoportmérkőzések házigazdái Bázel (St. Jakobshalle), Innsbruck (Olympiahalle) és Debrecen (Főnix Aréna) lesznek, mindegyik helyszínen két-két négyes csoport találkozóira kerül sor. A 6-6 csapattal zajló középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne. Az Európa-bajnokság tizenhat játéknapja során hatvanöt meccsből összesen huszonnégy mérkőzést játszanak hazánkban. A magyar válogatott az A-csoportban kezdi meg küzdelmeit, amelyre 18 600 forinttól válthatóak meg a csoportkör-bérletek, három versenynapra. Továbbjutás esetén a magyar csapat a középdöntő meccseit is Debrecenben játssza, az erre a szakaszra érvényes bérletek is megvásárolhatók már most, a legolcsóbb kategória 32 000 forintba kerül, amelyért már négy versenynap mérkőzései tekinthetők meg. A cívis városban emellett a B-csoport mérkőzéseit is megrendezik, amelyekre már 7800 forinttól elérhetők a jegyek – derült ki.

A napijegyek értékesítése az Európa-bajnokság sorsolása után indul, amelyet 2024. április 18-án rendeznek, Bécsben.

„Két ok miatt is nagyon fontos számunkra ez az időszak, egyrészt kezdődik a női világbajnokság, és nagyon bízunk az eredményes szereplésben, másrészt pedig mostantól már kaphatók bérletek a részben hazai rendezésű jövő évi Európa-bajnokságra, amelyen csapatunk a csoportkört és a középdöntő mérkőzéseit, azaz összesen reményeink szerint hét találkozót is hazai közönség előtt játszhat, a debreceni Főnix Arénában – mondta el Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke. – Az MKSZ feladata kettős, hiszen egyrészt a válogatottat kell építenie, menedzselnie, másrészt a 2024-es Európa-bajnokság szervezési feladatai is adottak, és folyamatos, aktív, harmonikus az együttműködésünk és munkánk az Európai Kézilabda-szövetséggel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint rendezőtársainkkal, az Osztrák-, illetve a Svájci Kézilabda-szövetséggel. A két feladat jövő év végén fut majd össze Debrecenben, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű Európa-bajnokságnak adhatunk otthont – 2004 és 2014 után immár harmadik alkalommal, de Ausztriával és Svájccal karöltve és először 24 csapat részvételével. Magyarország a női kézilabdázás szempontjából kitüntetett ország, hiszen azon kevés kézilabda-kultúrák közé tartozunk, ahol a női szakág népszerűségben is fölveszi a versenyt a férfival, erre nagyon büszkék vagyunk. Catch the spirit – így szól kontinensverseny jelmondata, és ez is jól jelzi, hogy az a szenvedély, spiritusz, ami körülveszi nálunk a sportágat és ezen belül a női kézilabdát, jelen lesz jövőre az Európa-bajnokságon.”

A három ország tapasztalt rendezőnek számít az európai kézilabdázásban. Ausztria 2010-ben önállóan, 2020-ban Svédországával és Norvégiával közösen, Svájc pedig 2006-ban egyedül volt a férfi Eb házigazdája. Magyarország harmadszor láthatja vendégül Európa legjobb női csapatait, ráadásul tíz évente tér vissza hozzánk a torna: 2004-ben önállóan, 2014-ben a horvátokkal közösen voltunk szervezők. Debrecen sem lesz ismeretlen a kéziseknek, a Főnix Aréna harmadszor fogadhatja kontinensviadalon a csapatokat.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatos információk a www.catchthespirit2024.com, míg a jegyvásárlás tudnivalói a tickets.eurohandball.com oldalon találhatók meg.

TUDNIVALÓK
Magyarország 2004 és 2014 után harmadik alkalommal rendez női Európa-bajnokságot.
A női szakág történetében először vesz részt huszonnégy nemzet.
Debrecen két csoportkörnek és egy középdöntőnek lesz a házigazdája.
A magyar válogatott a csoportkör és továbbjutás esetén a középdöntő mérkőzéseit is Debrecenben játssza.
A mieink az A-csoportban szerepelnek.
A jegyértékesítés első szakaszában csoportkör- és középdöntő-bérletek válthatóak meg.
A magyar válogatott csoportmérkőzéseire szóló bérletek 18 600 forinttól vásárolhatók meg, míg a másik debreceni Eb-csoport küzdelmei már 7800 forintos bérletekkel is megtekinthetők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik