Női kézi: a klublegenda beperelte a BL-győztest, amely erre kitette őt a keretből

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 13:01
null
Milena Rajcsevics beperelte a Buducsnosztot, amely válaszul kitette a csapatkapitányt a keretből (Fotó: Getty Images)
Már nem Milena Rajcsevics (leánykori nevén Knezevics) a Háfra Noémit is foglalkoztató kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának kapitánya – jelentette be honlapján a montenegrói klub, azok után, hogy a klublegenda beperelte a csapatot, mert állítása szerint az előző klubvezetőség regnálásakor, a 2020–2021-es idényben terhessége alatt nem kapta meg fizetésének egészét.

 

Milena Rajcsevics igazi klubikonnak számít Podgoricában, hiszen saját nevelésűként 2007 és 2021 között erősítette a Buducsnosztot, mellyel kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az irányító-átlövő ezt követően a 2022–2023-as idényt a török Kastamonunál töltötte, de utána vissza is tért Montenegróba.

A 33 éves klasszis a közelmúltban beperelte klubját, mert azt állítja, hogy terhessége alatt, a 2020–2021-es idény során nem fizették ki a szerződésben meghatározott bérét. Bár a bíróság ítéletére még várni kell, a vezetőség úgy határozott, a csapatkapitányi karszalagot nem viselheti olyan személy, aki perben áll az egyesülettel, ezért a játékos távozik a csapattól, s az idény végéig a szintén montenegrói élvonalbeli Rudarban szerepel.

„A vezetőség tudomást szerzett arról, hogy Rajcsevics beperelte a klubot. A bírósági döntésre várva, amelyet a klub tiszteletben tart, az az álláspont, hogy elfogadhatatlan, hogy a klubot beperlő játékos az idény hátralévő részében csapatkapitányi karszalagot viseljen, ezért eltávolítottuk az első csapattól. A bírósági eljárást tárgyát képező követeléseket alaptalannak tartjuk, mert Rajcsevics az említett évadban nem tudta maradéktalanul teljesíteni szerződéses kötelezettségeit, így most nem törekszik kötelezettségei teljes körű rendezésére. Sajnálattal tudatjuk, hogy a vezetőség a klub integritásának megőrzése érdekében volt kénytelen meghozni a fenti döntést, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy Milena előtt – mint a Buducsnoszt történetének egyik sztárja – nyitva áll az ajtó az általa kezdeményezett bírósági eljárás lezárása után” – áll a Buducsnoszt honlapján közzétett igazgatósági közleményben, a klub pedig megjegyezte, a Rajcseviccsel történtek még az előző elnök, Radmila Petrovics regnálása idején történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik