Férfi kéziválogatott: Nem kell sok idő, hogy újra belerázódjunk – Sipos Adrián

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.11.03. 08:12
null
A januári vébén is a védelem oszlopos tagja volt Sipos Adrián (jobbra), így lesz a lengyelek ellen is (Fotó: MTI)
A hétvégén kétszer is összecsap a lengyelekkel a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely eddig keveset volt együtt ebben az évben, de védője, Sipos Adrián szerint már van olyan széles a repertoárjuk, hogy elég legyen egy gyors frissítés ahhoz, hogy visszajöjjön minden.

Egyetlen változás volt csak a magyar férfi kézilabda-válogatott keretében az elmúlt napokban, a Chema Rodríguez szövetségi kapitány által eredetileg kijelölt csapatban helyet kapó, de sérült Ilic Zoran helyett a Fradi jobbátlövője, Ónodi-Jánoskúti Máté került be. A keret a tavaszi Európa-bajnoki selejtezők óta csak egyszer találkozott, egy hónappal ezelőtt volt Telkiben egy néhány napos összetartás, de akkor nem voltak ott a légiósok.

„Szerencsére nem kell sok idő, hogy újra jól működjön minden, a védelemben a középső kapcsolatok gyorsan felfrissülnek Bánhidi Bencével, Ligetvári Patrikkal, Rosta Mikivel, Ancsin Gabival vagy a visszatérő Máthé Dominikkal – mondta a Nemzeti Sportnak Sipos Adrián, a német Melsungen és a magyar válogatott védelmének egyik legfontosabb játékosa. – Klubedzőnk, Roberto García Parrondo rendszere nagyon hasonló ahhoz, amit Chema Rodríguez játszat velünk a válogatottban, így nem kell sok idő ahhoz, hogy újra belerázódjunk, gyorsan tudunk alkalmazkodni.”

A 33 éves játékos szerint nagyon jó, hogy már most tudnak egy héten át találkozni egymással a jövő januári, németországi Európa-bajnokság előtt, egyrészt egymás társasága miatt, másrészt mert felfrissítik a válogatott játékelemeit, javítani, pontosítani tudják azokat, amelyek nem működtek gördülékenyen.

„Új elemeket egyelőre nem nagyon próbálgatunk, nem is az a cél. Most elég felfrissíteni a tanultakat, hiszen elég széles már a repertoár, az évek során sok mindent begyakoroltunk, pontosan tudjuk, mit hogyan kell tennünk, kinek mi a dolga. Egy hét együtt sokat jelent, de azért nem olyan hosszú idő, hogy mindenre legyen időnk – így Sipos, aki főleg védekezik, de Németországban a támadásokban is aktívan részt vesz. – Örülök, hogy a klubomban támadásban is számítanak rám, de szerintem ettől még nem fog változni a szerepem a válogatottban, hiszen itt mindenkinek megvan a feladata. Melsungenben van rá igény, hogy olykor támadjak is, hol a lerohanásokban, hol emberhátrányban, hol a hét a hat elleni támadásnál, de támadtam már hat a hat ellen is. Sosem mondtam, hogy csak védekezni jövök haza a csapatba, ha támadásban is szükség van rám, itt is igyekszem a tudásom legjavát adni.”

A húszas keret Chema Rodríguez vezetésével a hét első felében az eddig alkalmazott támadást és a védekezést vette át, csütörtöktől pedig már célzottan a lengyelekre készül a gárda, egy nap jut a védekezésre, egy nap pedig a támadásra, kifejezetten az Eb-re viszont csak a decemberi összetartástól összpontosítanak majd.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK  
Szombat, 16.30: Magyarország–Lengyelország, Szeged, Pick Aréna (Tv: M4 Sport)
Vasárnap, 16.00: Magyarország–Lengyelország, Békéscsabai Városi Sportcsarnok (Tv: M4 Sport+)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE LENGYELORSZÁG ELLEN
Kapusok: Mikler Roland (Szeged), Andó Arián (Balatonfüred), Palasics Kristóf (La Rioja, spanyol)
Jobbszélsők: Rodríguez Pedro (Tatabánya), Krakovszki Zsolt (NEKA)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Máthé Dominik (PSG, francia), Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC)
Irányítók: Lékai Máté (FTC), Hanusz Egon (Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Wisla Plock, lengyel)
Beállók: Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Bánhidi Bence (Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas), Sipos Adrián (Melsungen, német)
Bal­átlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Szeged)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence
(Tatabánya)
Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik