Férfi kézi: „Nagyon nagy álmunk volt, hogy együtt játszunk a felnőttválogatottban” – Krakovszki Bence

L. U. M.L. U. M.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 07:19
null
Krakovszki Zsoltnak is nagy álma vált valóra azzal, hogy testvérével, Bencével együtt játszhat a magyar férfi kézilabda-válogatottban (Fotó: Török Attila)
Kiválóan teljesített a vasárnapi, lengyelek ellen 36–26-ra megnyert felkészülési mérkőzésen Krakovszki Bence, aki csereként beállva hatszor is betalált. A balatonboglári NEKA-ból az idény elején Tatabányára igazoló sportoló értékelt lapunknak.

Parádés teljesítménnyel rukkolt ki a Mol Tatabánya KC mindössze 21 éves játékosa, Krakovszki Bence, aki az első fél­időben kétszer, míg a második játékrészben négy alkalommal is bevette Lengyelország kapuját, a tízgólos különbséggel megnyert vasárnapi felkészülési mérkőzésen. A balszélső abban reménykedik, hogy a januári Csehország elleni találkozók után a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon is játéklehetőséget kap a magyar válogatottat irányító Chema Rodrígueztől.

„Mindig jó érzés pályára lépni a nemzeti csapatban, örülök, hogy már a felnőttek között is bemutatkozhattam, mindvégig nagyon jól éreztem magam a srácokkal” – értékelte szerényen a válogatottban eltöltött egy hetet a 21 esztendős játékos. – A testvéremmel nagyon nagy álmunk volt kiskorunkban, hogy együtt játsszunk az utánpótlás-korosztályok után a felnőttválogatottban is. Ez az álom megvalósult, s bízom benne, lesz még néhány ilyen alkalom.”

A tatabányai balszélső a szeptemberben igazolt a NEKA-ból Tatabányára, így az elmúlt hat esztendővel ellentétben már nem játszik együtt ikertestvérével, Zsolttal.

„Nem volt nehéz a beilleszkedés, mindenki nagyon befogadó volt. Nem hagyták, hogy úgy érezzem, még új vagyok. Eleinte fura volt, hogy nem a testvéremmel edzek, de mindketten kezdjük megszokni, hogy már külön csapatban játszunk – mondta Krakovszki Bence, aki példaképként tekint poszttársára, a spanyol Cristian Ugaldéra. – A helyzetkihasználás mellett leginkább védekezésben kell fejlődnöm.”

A győri születésű játékos úgy véli, ha legalább úgy dolgozik, mint eddig, a januári németországi kontinensviadalon is magára öltheti a nemzeti mezt: „Remélem, hogy ott lehetek Párizsban.”

A Krakovszki Bencével felálló, a tabella harmadik helyén álló Tatabánya szombaton a bajnokság kilencedik fordulójában a Komló otthonában lép pályára, kedden pedig a portugál Sportingot látja vendégül az Európa-liga csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik