Női kézi NB I: végleges a Győr jövő évi kerete beállóposzton

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.30. 14:52
null
Kari Brattset (balra) hosszabbításával végleges a Győr kerete a beállóknál a következő idényre (Fotó: Dömötör Csaba)
A női kézilabda NB I-ben címvédő, a Bajnokok Ligájában bronzérmes Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a csapat újabb meghatározó játékosa hosszabbította meg szerződését, hiszen Kari Brattset újabb három évre írt alá, s ezzel végleges a csapat jövő évi kerete beálló poszton.

 

A Győr ismertette, több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerződéshosszabbítás kapcsán, de a csapatot 2018 óta erősítő beálló, Kari Brattset maradásával eldőlt, hogy a poszton véglegessé vált a keret a következő idényre. Mindez azt jelenti, hogy a norvég mellett a 2025-ig élő szerződéssel rendelkező svéd Linn Blohm szerepel majd beállóban, míg a lejáró szerződésű Yvette Broch nem marad.

Brattset a kisalföldiekkel a magyar bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát kétszer nyerte meg, a nemzetközi porondon 2019-ben a Bajnokok Ligájában aranyérmes lett, azóta pedig még egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, s eddigi 180 győri meccsén 614-szer volt eredményes.

„Kari nem csak csapatkapitányunk, hanem a világ egyik legjobb beállója, és fantasztikus sportember. Az ő szerepe nem csak a pályán, hanem azon kívül is kulcsfontosságú számunkra, hiszen adottságai révén született vezető, vérbeli csapatkapitány. Játéka csak még érettebb, még erősebb lett mióta édesanyává vált. Büszkén jelentem be, hogy sikerült hároméves kontraktust aláírni, azaz hosszú távra tervezünk közösen. Közös céljaink elérése érdekében igazán megnyugtató érzés, hogy elkötelezte magát további 3 szezonra. Bízom benne, hogy fényes sikereket érünk el közösen” – mondta Endrődi Péter, a Győr ügyvezetője.

„Nagyon jó hangulatban zajlottak a tárgyalások, hiszen gyorsan kiderült, hogy akárcsak én, úgy a klub is hosszú távra szeretett volna tervezni. Én, és a családom is nagyon jól, gyakorlatilag otthon érezzük magunkat Győrben. Éppen ezért nem volt kérdés bennem a hosszabbítás kapcsán. A klubvezetés tervei átgondoltak, öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Három év hosszú idő, de tudom, hogy jó döntést hoztam. Bízom benne, hogy az egyébként nem kicsi céljainkat közösen érjük majd el” – mondta Kari Brattset Dale, aki a norvég válogatottal világbajnokságot és Európa-bajnokságot nyert, a 2021-es tokiói olimpián pedig bronzérmes lett.

A Győr a következő idényre egyelőre három holland játékos érkezését jelentette be, Ulrik Kirkely előző csapatától, az Odensétől írt alá három évre a jobbátlövő, Dione Housheer és a balszélső, Bo van Wetering, míg a Szikora Melindát és Faluvégi Dorottyát is foglalkoztató német Bietigheimből érkezik a világklasszis balátlövő, Kelly Dulfer, ellenben Ana Gros az idény végeztével távozik, a világ legjobbjai között számon tartott Stine Oftedal pedig a visszavonulást tervezi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik