Női kézi: visszatérése után gyorsan elillant Béatrice Edwige izgatottsága

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 08:49
null
Béatrice Edwige kilenc hónap kihagyás után tért vissza (Fotó: Török Attila)
Hosszú rehabilitáció és kilenc hónap kihagyás után az NB I nyitófordulójában tért vissza a pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria francia válogatott játékosa, Béatrice Edwige. Az olimpiai bajnok kézilabdázó az elmúlt időszakról, a Dunaújváros elleni találkozóról és a folytatásról beszélt a Nemzeti Sportnak.

 

Kilenc hónap elteltével lépett ismét pályára a női kézilabda NB I-ben Béatrice Edwige, aki még 2022 novemberében, a Ferencváros egyik edzésén szenvedett súlyos térdsérülést. A zöld-fehérek olimpiai bajnok francia beállója visszatérését megelőzően október 19-én játszott legutóbb – akkor két gólt lőtt a Praktiker-Vácnak –, keresztszalag-szakadása miatt sokáig hazájában lábadozott.

„Decemberben műtöttek meg Franciaországban, ott is végeztem a rehabilitációt. Gyorsan eltelt, jól éltem meg azt az időszakot, igyekeztem sokat lenni a családommal és a barátommal  – emlékezett vissza Béatrice Edwige az elmúlt hónapokra. – A kommunikáció is sokat segített, jó volt, hogy körülöttem franciául beszéltek. Igyekeztem a lehető legjobban kezelni a helyzetet és pozitívan hozzáállni, a mielőbbi felépülésemre koncentrálni, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek. Szerencsére jól vagyok, már  egyáltalán nem érzek fájdalmat, nem is gondolok a térdemre.

Sérülését követően július 12-én a csapat többi tagjával együtt ő is elkezdhette a felkészülést, igyekezett mindent megtenni, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön.

„Az első héten még szoknom kellett a terhelést, de azt követően mindent együtt csináltam a többiekkel, részt vettem a labdás edzéseken, a szituációs gyakorlatokban is. Jól érzem magam, egyre jobb formában vagyok.”

A hosszú kihagyást követően a válogatott kézilabdázó a Metz otthonában játszott először felkészülési mérkőzésen, míg az élvonalban szombaton, a Dunaújváros ellen tért vissza (44–21) – rögtön egy üres kapus és egy lefordulás után szerzett góllal.

„Nagyszerűen éreztem magam, jó volt újra pályára lépni és játszani. Jólesett, ahogy köszöntöttek a szurkolók. Kis stressz azért volt bennem a visszatérésem előtt, ez nagyon gyorsan, percek alatt elillant. Ha nagy is volt a különbség, nem adta fel a Dunaújváros, jó meccset játszottunk vele. Kezdésnek egészen biztató volt, de azért több idő kell, hogy nálunk is minden összeálljon – folytatta Edwige. – Jó kezdés volt, láthattuk, hol tartunk, de messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a találkozóból. Nagyon kemény szeptembernek nézünk elébe, a hétvégén a bajnokság mellett elkezdődik a Bajnokok Ligája, a hónap végén már lehet látni, hogyan állunk.”

S ha már BL, ki más ellen kezdené az FTC az új kiírást, mint a Metz ellen, melyet az előző évad negyeddöntőjében idegenben, az első mérkőzésen összeszedett hatgólos hátrányból fordítva héttel győzött le. Az akkor óriási siker volt a Magyar Kupa-győztestől, de a játékos szerint egykori csapatát nem a visszavágás vágya fűti.

„Egyelőre a Békéscsaba elleni szerdai bajnoki körül járnak a gondolataim, arra a találkozóra koncentrálunk, így nemigen tudom, mit várjunk a Metz elleni összecsapástól – mondta Edwige. – Nem hinném, hogy a visszavágáson gondolkodnak, hiszen az előző negyeddöntő már a múlt. Szerintem arra figyelnek, hogy ebben az évadban sikeresek legyenek. Rendkívül élvezetes, de nehéz összecsapásra számítok. Biztos, hogy őrült hangulatú meccs lesz, remélem, a szurkolóink ott lesznek mögöttünk és győzelembe hajszolnak minket.”

NŐI KÉZILABDA NB I
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 44–21 (25–8)
Elek Gyula Aréna,
1000 néző. V: Dáné, Marton Zs.
FTC: JANURIK – Malestein 5 (1), KLUJBER 6 (4), LEKICS 2 (1), CVIJICS 7, Bölk 4, Márton G. 5. Csere: Bíró B. (kapus), Edwige 2, Simon P. 3 (1), Kisfaludy 2, Kukely A. 1, Hársfalvi J. 3, Tomori, Papp D. 2, Deszpotovics 2. Edző: Martin Albertsen
DKKA: Oguntoye – Horváth A. 1, Trawczynska 3 (2), Nick 2, Da Costa, Bouti 3, Sallai N. Csere: Wéninger (kapus), Csáki 2, Borgyos 4, SZALAI B. 6, Horváth P., Paróczy, Krupják-Molnár, Agócs, Gajdos. Edző: Rapatyi Tamás
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 12. p: 11–4. 18. p: 16–4. 23. p: 19–5. 27. p: 23–8. 36. p: 29–11. 42. p: 34–13. 46. p: 35–16. 53. p: 40–19. 57. p: 43–20.
Kiállítások: 4, ill. 24 perc
Hétméteresek: 9/7, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Martin Albertsen:
– Elégedett vagyok, a második félidőben kicsit leengedtünk, de a sebességünk rendkívül jó volt. Azt láttam, a játékosok nagy ambícióval játszottak, ami fontos számomra. Sajnálom Simon Petra piros lapját, de ezen kívül minden klappolt. A meccs előtt volt egy kis gyomorgörcsöm, de ilyen közönség előtt nagyon érzelmes volt ez a kezdés.
Rapatyi Tamás: – A védekezésünk nem állt össze, hiányzott belőle az agresszivitás, ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A támadásaink a találkozó elejét kivéve rendben voltak, a helyzeteket kialakítottuk, a kihasználásukkal azonban adódtak problémák. Ezek hiányában nehéz volt felvenni a versenyt a nagyon gyors Ferencvárossal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik