Kézilabda: Sipos döntő pillanatban blokkolt, csapata újra nyert a Bundesligában – körkép

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 22:07
null
Sipos Adrián fontos tagja a Melsungennek (Fotó: mt-melsungen.de)
Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen házigazdaként 28–27-re legyőzte az SC DHfK Leipzig együttesét a német férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A Bundesliga honlapja szerint a válogatott beálló három kísérletből egy gólt szerzett, de még ennél is fontosabb, hogy az utolsó másodpercben Marko Mamic lövésénél ő blokkolt, ezzel őrizte meg egygólos előnyét a Melsungen.

A román bajnokságban a címvédő Dinamo Bucuresti válogatott beállója, Rosta Miklós volt a mezőny legeredményesebb játékosa, mivel mind a nyolc lövését gólra váltotta, amikor együttese 37–26-ra nyert a CSM Focsani otthonában.

A lengyel élvonalban a válogatott irányító Fazekas Gergő hét kísérletből négy góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 41–23-as sikeréhez az MKS Zaglebie Lubin otthonában.

Az Ibériai Szuperkupa elődöntőjében a válogatott kapus Palasics Kristóffal felálló spanyol CB Ciudad de Logrono 32–26-ra kikapott a portugál FC Portótól.

A bajnokságban és a kupában is címvédő SG BBM Bietigheim nyerte a német női szuperkupát, mivel 34–23-ra legyőzte a HSG Bensheim/Auerbach csapatát. Faluvégi Dorottya hatból öt góllal, Szikora Melinda pedig tíz védéssel járult hozzá az újabb trófea elhódításához.

Lakatos Rita és Szabó Laura együttese, a BSV Sachsen Zwickau már az első fordulóban kiesett a Német Kupából, mivel 26–24-re kikapott a HSV Solingen-Gräfrath otthonában. Az irányító Lakatos kilencből hétszer, a beálló Szabó ötből kétszer talált be.

A román női élvonalban Korsós Dorina három kísérletből egy góllal járult hozzá a házigazda Rapid Bucuresti 29–22-es sikeréhez a CS Minaur Baia Mare ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik