Kézilabda: megvan a büntetése a bundagyanúba keveredett exbírófőnöknek

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.12. 10:45
null
Dragan Nacsevszki (Fotó: Getty Images)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közölte, hogy két évre eltiltotta minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől a játékvezetők küldéséért felelős, korábban már felfüggesztett versenybizottsági tagot, Dragan Nacsevszkit.

Az északmacedón sportvezetőt emellett ötezer eurós bírság kifizetésére kötelezte az európai szövetség. Nacsevszkinek hét napja van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen.

A dán Tv2 még 2020-ban kezdett dokumentumfilmet készíteni a nemzetközi kézilabdában előforduló esetleges mérkőzésbefolyásolásokról. Az idén nyáron bemutatott filmben látható egy 2020. januári – a svédországi Európa-bajnokság idején – felvett rejtett kamerás beszélgetés Dragan Nacsevszkivel, akit egy magát üzletembernek kiadó személy hívott találkozóra.

Az északmacedón szakember nagy befolyással bírt az Európai Kézilabda-szövetségen belül, hiszen 2019-ig ő felelt a játékvezetők küldéséért, a Tv2 pedig arra próbálta rávenni, hogy segítsen a mérkőzések végeredményének manipulálásában.

Nacsevszki visszautasította az „üzletember” ajánlatát, de az EHF indoklása szerint nem határolódott el teljesen a dologtól – „hibás jelzéseket küldött az általa képviselt szerepkörben” –, ezért további intézkedésig Nacsevszkit még májusban felmentették feladatai alól.

A jelenlegi büntetést azért kapta az északmacedón sportvezető, mert a szóban forgó beszélgetést nem jelentette az EHF-nek. Az európai szövetség tájékoztatása szerint az ügynek e döntéssel nincs vége: Nacsevszki ellen az átláthatóság hiánya, valamint fogadási rendellenességek gyanújával folyik eljárás.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik