Férfi kézi BL: levélben búcsúzik az idény végén visszavonuló Karabatictól a Szeged

Vágólapra másolva!
2023.09.14. 13:10
null
Nikola Karabatic (Fotó: Getty Images)
Megható levélben búcsúzik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Nikola Karabatictól, a Paris Saint-Germain Európa- és világbajnok francia válogatott balátlövőjétől. A szerb származású kézilabdázó ma este vélhetően utoljára lép pályára Szegeden aktív játékosként.

Húsz éve, 2003 decemberében találkoztunk először. Jöttél a Montpellier csapatával, már hallottunk rólad, hogy micsoda tehetség vagy, így különös figyelemmel néztünk. Azon a meccsen azonban mi játszottunk jól, és nyertünk ellenetek 29–22-re. A visszavágón nyertetek, de mi jutottunk tovább a BL-ben, a szegedi szurkolók azon a decemberi estén a montpellier-i szökőkútban örömükben fürödhettek. Nikola Karabatic már ekkor nagy játékos volt, a két meccsen 14 gólt dobott nekünk, láttuk, hogy fényes karrier áll előtted. A mi szegedi kézilabdacsaládunk tiszteli az ellenfeleit. A sportszerűség nekünk mindig fontos. Amikor eljöttél hozzánk, akkor különös szeretet fogadott. Kevés ellenfél kapott olyan tapsot, mint ami neked szólt a lelátóról. Volt olyan meccs, amikor felállva köszöntött a szegedi szurkolósereg. Ez keveseknek adatott meg– méltatja a 39 éves klasszist a Tisza-parti klub honlapján olvasható levél.

Furcsa lesz utoljára ellenfélként látni Szegeden, de valahol szép is, hiszen az utolsó idényedben is pályára lépsz nálunk, elköszönhetünk tőled! – köszönt el Karabatictól az ötszörös magyar bajnok együttes.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.45:
OTP Bank-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik