Kézilabda: Bartók és Sunajko csapata is „magyaros” rangadót nyert – körkép

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 21:44
null
Bartók Donát (Fotó: archív)
Bartók Donát svájci és Sunajko Stefan szerb csapata is „magyaros” rangadót nyert az európai kézilabdaligák szerdai játéknapján.

A svájci bajnokságban Bartók címvédő csapata, a Kadetten Schaffhausen házigazdaként 32–28-ra nyert a Faluvégi Rudolfot foglalkoztató Wacker Thun ellen. A hazaiak jobbátlövője hét kísérletből négyszer talált be, a vendégek irányítója négyből kettőt lőtt.

A szerb ligában a címvédő, kupagyőztes és Európa Kupa-aranyérmes RK Vojvodina otthon 27–21-re verte a Dinamo Pancsevót. A hazaiaknál a magyar válogatott Sunajko hatból négyszer, a vendégeknél Dörnyei Borisz ötből háromszor talált be.

Lukács Péter együttese, az Elverum HB nyolcaddöntőbe jutott a Norvég Kupában, mivel az első fordulóban 40–19-re nyert a Kolbotn IL otthonában. A magyar irányító egyszer volt eredményes.

Korsós Dorina együttese, a Rapid Bucuresti 25–21-re kikapott a CSM Bucuresti otthonában a román női élvonalban. A válogatott balszélső hat lövésből négy gólt szerzett, ezzel a vendégek legeredményesebb játékosa volt.

A német női bajnokságban a címvédő és kupagyőztes SG BBM Bietigheim 31–25-re nyert a TuS Metzingen otthonában. A Bajnokok Ligája-szereplő vendégeknél a válogatott Faluvégi Dorottya hatból négyszer talált be, Szikora Melindának öt védése volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik