Férfi kézi: a sérült Ilics Zoran hosszabb kihagyásra számított

Vágólapra másolva!
2023.09.22. 15:17
null
Zoran Ilic azon dolgozik, hogy mielőbb visszatérjen a pályára (Fotó: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott)
Hosszabb kihagyásra számított Ilics Zoran, a német élvonalbeli HSV Hamburg magyar válogatott kézilabdázója, akinek múlt szombaton sérült meg a térde.

 

„Rosszabbra számítottam és rosszabbnak éreztem a pályán, amikor megtörtént, de szerencsére nem több hónapos, csak több hetes kihagyás vár rám” – nyilatkozta pénteken az M1 aktuális csatornán a jobbátlövő.

Klubja szerdán számolt be róla, hogy Ilic szombaton, az SC DHfK Leipzig ellen 35–34-re megnyert bajnoki meccsen megsérült. A pontos diagnózis csontzúzódás (csontvelőödéma) volt, de a térdszalagok épek. A 21 éves játékos legjobb esetben októberben kezdheti újra az edzéseket.

„Mentálisan még fel kell dolgoznom ezt a sérülést, de azon vagyunk, hogy mielőbb visszatérhessek a pályára. Jó hír, hogy nem kell műteni, és a szalagok épek” – mondta a játékos.

Elárulta, egy irányváltásnál fordult ki a térde. A jobb lábán két hétig rögzítőt kell viselnie, de a konditeremben a felsőtestét és a bal lábát érintő gyakorlatokat addig is végezhet.

Ilics kifejtette, nagyon jól érzi magát új klubjánál, ahova idén nyáron igazolt, nagyon hasznosak az egyéni képzések, sok konditermi edzésük van, de nagyon gyors a játék, aminek a tempóját még szoknia kell.

Elismerte, hogy a szezon nem úgy kezdődött a Hamburg számára, ahogy akarták, hiszen a Flensburgtól, a Melsungentől és a Magdeburgtól is kikaptak, de utána a Lipcsét és a Göppingent is legyőzték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik