Női kéziválogatott: Több van ebben a csapatban! – Szöllősi-Schatzl Nadine

Vágólapra másolva!
2023.07.13. 10:12
null
Szöllősi-Schatzl Nadine szerint a magyar női kézilabda-válogatott mostani edzőtábora az olimpiai selejtezőtornára való kijutást is szolgálja (Fotó: Török Attila)
A november végi női kézilabda-világbajnokságon harcolhatja ki a magyar válogatott, hogy ott legyen a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán. A friss feleség Szöllősi-Schatzl Nadine szerint képes megugrani a következő lépcsőfokot nemzeti csapatunk.

Nem volt sok idejük pihenni női kézilabdázóinknak, hiszen a válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir edzőtáborozni hívta a játékosokat Győrbe, ahol már az év végi világbajnokságra készülnek hétfő óta. Szöllősi-Schatzl Nadine-nak főként sűrű volt a programja az elmúlt hetekben, hiszen a június eleji Bajnokok Ligája négyes döntő után esküvője megszervezése volt a legfontosabb feladata.

„Azért próbáltuk a lehető legjobban kihasználni az időt, minden napra terveztünk valamit – kezdte a Győri Audi ETO KC balszélsője. – Hosszabb nyaralásra nem volt lehetőség, de egy háromnapos kiruccanást azért összehoztunk a testvéremmel. A szünet alatt főleg az esküvő szervezése volt a legfontosabb, összességében azt mondhatom, remek hónap áll mögöttem.”


Meglehetősen ritka és talán nagyon régen nem volt példa arra, hogy a játékosok a válogatottban kezdik a felkészülést a következő évadra.

„Speciális a helyzet, talán a Ferencváros és a mi szempontunkból még inkább, mert új edző érkezett mindkét klubhoz – mondta Szöllősi-Schatzl Nadine. – Ez az edzőtábor azt a célt szolgálja, hogy az olimpiai selejtezőtornára kijussunk, ahhoz viszont a november végén kezdődő világbajnokságon jó eredményt kell elérnünk. A szövetség és a klubok egyeztetésének köszönhetően sok időt tölthetünk együtt a kerettel, hogy minél jobban összeszokjunk.”

A 29 esztendős szélső úgy gondolja, nem kerültünk nehéz csoportba, ágra a vb-n. A kvartettben Montenegró, Kamerun és Paraguay lesz a rivális, de ellenük is a lehető legjobban fel kell készülni.

„Ha valamit szeretnénk elérni a világbajnokságon, akkor nem lehet kifogás, mindent bele kell adnunk mindenki ellen. Ahogy látom, mindenki nagyon motivált a keretben, tudjuk, mi a cél, amiért meg kell küzdenünk. A tavalyi Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de bízom benne, hogy a vébén összeszokott csapatként elérjük azt, amiért északra utazunk.”     

Persze az olimpiai kvalifikáció elérése egyáltalán nem könnyű feladat, a válogatott játékosok viszont egyre több tapasztalatot gyűjtenek, és több nagy csatát megéltek már.

„Ha olyan állapotba tudnánk kerülni, mint 2021-ben, amikor a tokiói olimpia selejtezőtornáját vívtuk meg Győrben, és ugyanúgy össze is állunk, akkor sikerül a világbajnokságon olyan helyezést elérni, amely esélyt ad, hogy küzdjünk tovább Párizsért. Nyilván nehéz lesz elérni a célt, mert minden csapat az olimpiai kvalifikációs tornára szeretne eljutni, de én nagyon bízom benne, hogy nekünk sikerül. Ebben a csapatban több van, mint amit eddig mutatott. Bízom benne, hogy ez a világbajnokságon ki is jön belőlünk, és meg tudjuk ugrani azt a lépcsőfokot, amely biztosítaná a részvételünket a selejtezőtornán. Nyilván ha sikerül, akkor sem szabad megállni, mert ott akarunk lenni Párizsban, de most egyértelműen csak a vébére szabad összpontosítani” – zárta szavait Szöllősi-Schatzl Nadine.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler), Grosch Vivien (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Farkas Johanna (MTK Budapest)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Tyiskov-Helembai Fanny (Praktiker-Vác)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik