Női kézi NB I: Mikor váltsak, ha nem most? – Bordás Réka

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 10:30
null
A válogatott Bordás Réka nemcsak védekezésben, hanem támadásban is hasznos lenne az FTC-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem lesz gondja a beilleszkedéssel a DVSC-től a Ferencvároshoz szerződő válogatott beállónak, Bordás Rékának.

 

Hosszú fejezetet zárt le pályafutásában Bordás Réka, akire a nyártól új kihívások várnak. Az augusztus végén 26. életévét betöltő válogatott kézilabdázó több mint tíz év után hagyta el debreceni nevelőegyesületét, és szerződött az előző idényben az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Ferencvároshoz. A DVSC-nél töltött utolsó idényében még dobott egy nagyot a karcagi születésű beálló (akinek édesapja a Debrecenben is játszó 109-szeres válogatott, világbajnoki ezüstérmes és olimpiai negyedik Bordás József), hiszen a bajnokságban és a kupában is bronzérmes lett az Európa-ligában csoportkörös Lokival.

„Jól sikerült az utolsó debreceni évem, eredményes idény után vagyunk, szóval teljes mértékben elégedett vagyok –  mondta Bordás Réka. – Nagyon hosszú évad volt, Európa-bajnoki és Európa-liga-szerepléssel, bőven volt mérkőzésünk, rám fért és szerencsére sikerült is kipihenni az elmúlt hetekben. Ez volt a legjobb idényem a Lokival. Nyilván maradt egy kis hiányérzet bennem, mert lemaradtunk a továbbjutásról az Európa-ligában, pedig kevésen múlott.”

Mondhatni, a legjobb pillanatban döntött a váltás mellett Bordás, aki méltóképpen és jó szerepléssel búcsúzott el a debreceniektől.

„Nehéz döntés volt, hiszen a szívem a Lokihoz húz, sok évet töltöttem el a klubnál, ugyanakkor az is bennem volt, mikor váltsak, ha nem most – folytatta a beállós. – Nagyon ki akartam próbálni magam a Bajnokok Ligájában is, ezért az volt bennem, muszáj elfogadni a lehetőséget, amit az FTC kínált. Élni akarok az eséllyel, a karrierem és a környezetváltozás miatt is döntöttem a váltás mellett. Nagy ugrás lesz szakmailag, főleg a BL-mérkőzések miatt, de nagyon bízom benne, hogy támadásban és védekezésben is segíteni tudok a csapatnak. A védekezés a legfőbb erősségem, de az ellenfél kapuja előtt is szeretnék hasznos tagja lenni a Ferencvárosnak.”

A válogatott beálló úgy érzi, a beilleszkedéssel nem lesz gondja, a fővárosi csapat döntő többségét ismeri.

Bordás Réka (Fotó: Török Attila)
Bordás Réka (Fotó: Török Attila)

„Főleg a magyar játékosokat, de a légiósok közül is jó néhánnyal találkoztam már ellenfélként, Emily Bölkkel például a magyar–német válogatott meccseken is sokszor összefutottunk. Ismerős közegbe kerülök, ami megkönnyíti a dolgomat. Budapest sokkal nagyobb város, mint Debrecen, de szerencsére a nővérem is itt lakik, nem leszek egyedül, és nagyon sok barátom is a fővárosban él. Nem lesz problémám a budapesti élettel, nagyon várom már, mert pörgős, zajos város, amit szeretek. Remélem, minden a terveim szerint alakul.”

Ezt a reményét a BL-re is kiterjesztené Bordás Réka, hiszen nem lesz könnyű dolga a Fradinak a B-csoportban a legutóbbi három kiírást megnyerő norvég Vipers, a román Rapid Bucuresti, a francia Metz, a szlovén Ljubljana, a dán Esbjerg és Ikast, illetve a lengyel Lubin ellen. A 13 év után újra csoportkörös Debrecennel viszont egyelőre még nem találkozik ellenfélként a beálló, mivel a hajdúságiak a másik nyolcasba kerültek a Győrrel együtt.

„Nagyon erős a csoportunk, nehéz ellenfelekkel találkozunk –  tekintett előre Bordás Réka. – Remélem, sikeresek leszünk a BL-ben is, mindent meg fogunk tenni ezért. Meglepődtem, de nyilvánvalóan örültem annak, hogy a DVSC is elindulhat a Bajnokok Ligájában. Jó, hogy hosszú idő után korábbi csapatom újra ott lesz az elitligában, jót fog tenni a városnak, a klubnak és a játékosoknak is.”

Az FTC július 20-án kezdi a nyári alapozást az új idényre, ám előtte Bordásra még vár a válogatott jövő heti győri edzőtábora.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik