Férfi kézi: Éles József kettős szerepet vállal

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 09:12
null
Egyszerre lesz klubigazgató és vezetőedző Éles József a Fejér-B.Á.L. Veszprém férfi kézilabdacsapatánál, de ha az egyik a másik rovására megy, változhat (Fotó: Török Attila)
A Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatában már az idény elejétől egyszerre klubtulajdonos és edző Éles József, de ha úgy látja, hogy egyik a másik rovására megy, változtat.

Kétszer is beugróként segítette saját klubját, a Fejér-B.Á.L. Veszprém férfi kézilabdacsapatát Éles József, aki az elmúlt két idény végén mind a kétszer leült a kispadra, előbb Tombor Csaba, majd az előző évadban Konkoly Csaba helyére. Nehéz helyzetben vette át a gárda irányítását, de mind a kétszer kiharcolta az NB I-es bennmaradást, ezen a nyáron viszont vele kezdte el a felkészülést a klub, ami azt jelenti, hogy már az évad elejétől vállalja az edzői feladatokat.

„Mindig szerettem edzősködni, ami gyönyörű kihívás, de az élet elsodort tőle, és nem is mindig jó csapatokba »nyúltam bele«. Az érzés már akkor visszajött, amikor Tombor Csaba helyét vettük át, meccseket nyertünk, bent maradtunk az NB I-ben, ezüstérmet szereztünk a Magyar Kupában, és talán akkor kellett volna higgadtabbnak maradunk, nem kellett volna változtatnunk – mondta lapunknak Éles József, a klub tulajdonosa és most már edzője. – Ezt a két feladatot nehéz összefésülni, és ha egyik a másik rovására megy, változtatok. Most nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy új edzőt hozzunk, és az előző évek tapasztalatai alapján nem is mindig sült el jól. Semmit sem szeretnénk elkapkodni.”

Éles József a megszokott társasággal, Danyi Gábor szakmai igazgatóval és Fazekas Nándor kapusedzővel alkotja a szakmai stábot. Legutóbb rezgett a léc, bent maradnak-e, igaz, az eredményességre óriási hatással volt az Európa-liga-szereplés, a többfrontos harc, mert szinte sosem volt komplett a keret a sérülések miatt, a fiatal csapat nem tudta kipihenni az egymás után következő tétmeccseket. Most meg kell küzdeniük ugyanazzal, mint egy évvel ezelőtt: szinte új együttest kell építeniük, kilenc játékos távozott, nyolc érkezett, ezért is kellett a szokásosnál korábban kezdeniük a taktikai felkészítést, mert már csak egy hónap van a bajnokság rajtjáig.

„Nem igazoltunk rosszul a nyáron, a keret készen áll, van két jó sorunk, nincs lyukas poszt, és ha nem ér minket olyan sérüléshullám, mint az előző idényben, jó lesz a csapat. Szeretnénk elöl-hátul stabilabban játszani és magabiztosabban kiharcolni a bennmaradást az élvonalban, az első tízben végezni. Nem akarunk az utolsó fordulóban is izgulni” – tette hozzá Éles József, aki a Ligakupában szeretne a fiataloknak több lehetőséget adni. A gárda legutóbbi felkészülési mérkőzésén 33–27-es vereséget szenvedett a Budakalásztól, augusztus 5-én az osztrák bajnok Krems együtteséhez utazik, majd Ausztriában vesz részt egy tornán, az idényrajt előtt pedig edzőmeccset vív a Komlóval.

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM, 2023–2024
Érkezett:  Borivoje Djukics (balátlövő, CSM Oradea, román), Draskovics Gellért (balátlövő, Balatonfüred), Grünfelder Péter (beálló, Komló), Hornyák Bence (jobbszélső, Tatabánya), Milos Mojszilov (kapus, PAOK, görög), Kaled Nurelden (balszélső, Budai Farkasok), Pintér Benedek (irányító, BFKA-Veszprém), Szuharev Lev (jobbátlövő, Komló).
Távozott: Gál Dominik (beálló, ?), Éles Benedek (balátlövő, GWD Minden, német), Ludmán Marcell (balátlövő, NEKA), Simon Machác (beálló, ?), Miklós Gergő (kapus, Riihimäen Cocks, finn), Molnár Balázs (balszélső), Podoba János (kapus, Gyöngyös), Seregi Mátyás (balszélső, ?), Stranigg János (balátlövő, Créteil, francia), Tóth Péter (jobbátlövő/jobbszélső, Csurgó)
Edző: Éles József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik