Férfi kézi: nem hibázott, így német bajnok a Kiel

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 18:25
null
A THW Kiel a 23. bajnoki címét szerezte (Fotó: Getty Images)
Nem hibázott a Göppingen vendégeként és az utolsó, 34. fordulóban elért 34–27-es győzelmével a THW Kiel megnyerte a német élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságot (Bundesliga).

 

Sokáig fej fej mellett versengett három csapat a Bundesligában, hiszen a rekordbajnok THW Kiel és a címvédő Magdeburg mellett a Füchse Berlin minimális különbséggel tartotta a lépést, ám a fővárosiak a Stuttgart, a Bergischer HC, majd a Göppingen és a Lemgo elleni vereségeikkel kiszálltak a versenyfutásból.

A Magdeburg régóta kétpontos hátrányban volt a Kielhez képest, de ha a rekordbajnok hibázott volna, a tavalyi győztes pontszámban beérte volna riválisát.

Mivel a Filip Jícha által irányított Kiel nem tette meg ezt a szívességet, az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa.

A Kiel azonban nem bízta a véletlenre göppingeni vendégjátékát, s már az első félidőben magabiztos előnyt szerzett, melyet meg is tartott és 34–27-es győzelmével története 23. bajnoki címét szerezte, annak ellenére, hogy közben a Magdeburg 35–30-ra nyert a Wetzlar otthonában.

 

ÍGY SZEREPELTEK LÉGIÓSAINK
Hanusz Egon, a TVB Stuttgart magyar válogatott irányítója négy gólt szerzett csapata Hannover-Burgdorftól elszenvedett 34–31-es veresége alkalmával, az idényt pedig 34 mérkőzésen szerzett 98 góllal fejezte be, csapata 14. lett a 18 csapatos bajnokságban.
Tóth Rajmond csapata, a Frigoríficos del Morrazo kettős győzelemmel nyerte meg az osztályozót a spanyol bajnokságban a Trops Málaga BM ellen, vagyis bennmaradt az élvonalban. Csütörtökön idegenben 24–20-ra, vasárnap házigazdaként 32–26-ra nyert a Morazzo, a magyar irányító egyik meccsen sem talált a hálóba.
A Szerb Kupa döntőjének visszavágóján Dörnyei Borisz és a magyar válogatott Sunajko Stefan csapata házigazdaként 31–30-ra legyőzte a bajnok és Európa-kupa-címvédő RK Vojvodinát, de a trófeát az újvidéki együttes nyerte 58–53-as összesítéssel. A visszavágón Sunajko négy gólt lőtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik