Férfi kézi: Fair Play-díjat érdemelne a BL-győztes edzőjének cselekedete?

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 14:12
null
Fair Play-díjat érdemelne Bennet Wiegert a Bajnokok Ligája-döntőn történtek miatt? (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Magdeburg hosszabbítás után 30–29-re nyert a Kielce ellen a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében. A mérkőzés a 48. percben 22–21-es lengyel vezetésnél hosszú percekre félbeszakadt, amikor rosszul lett a lengyel Echo Dnia kommentátora, Pawel Kotwica, akihez hiába rohantak oda azonnal az orvosok és a mentők, nem sokkal később életét vesztette.

 

A német Bild arról számolt be, hogy a leállás alatt Bennet Wiegert odament Talant Dujsebajevhez, s felajánlotta neki, hogy vessenek véget a mérkőzésnek, amely a Kielce győzelmét eredményezte volna.

„Odamentem Talanthoz és azt mondtam: vessünk véget a meccsnek. Az életben vannak sokkal fontosabb dolgok is a sportnál. Elfogadtuk volna az eredményt és ők lettek volna a Bajnokok Ligája győztesei” – mesélte Bennet Wiegert a Bildnek, aki elmondta, hogy a Kielcét irányító korábbi magyar szövetségi kapitány nem fogadta el, a mérkőzés pedig folytatódott.

„Most könnyű ezt mondani. Ami itt történt, abból látszik, milyen közel van egymáshoz a boldogság és a szomorúság, és hogy az élet megy tovább. Alázatosan elfogadtam volna bármit, és rettenetesen sajnálom a történteket. Részvétem a kielcei újságíró családjának” – zárta gondolatait Bennet Wiegert.



FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ

SC Magdeburg (német)–Barlinek Industria Kielce (lengyel) 30–29 (13–15, 26–26) – hosszabbítás után
Köln, Lanxess Aréna. V: Lah, Sok (szlovénok)
Legjobb dobók: Smits 8, Damgaard, Kristjánsson 6-6, ill. A. Dujshebaev 8, Nahi, Moryto 6-6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik