Férfi kézi: orosz válogatott beállót szerződtetett a Szeged

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 15:45
null
Gleb Kalarast szerződtette a Szeged (Fotó: pickhandball.hu)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő OTP Bank-Pick Szeged a hivatalos honlapján jelentette be, hogy  nyártól 1+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott beállóval, a 32 éves Gleb Kalarasszal.

 

Gleb Kalaras a negyedik orosz légiósa lesz a Szegednek. 1990. november 29-én Moszkvában született. Két méter öt centiméter magas, az orosz Szentpétervár csapatával szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015 és 2017 közötti időszakot az ukrán Zaporizzsjában töltötte, majd a német Magdeburgba igazolt. Egy évad után az északmacedón Vardar Szkopjéban folytatta. Az első idényében tagja volt a BL-győztes csapatnak akkor, amikor a Vardar éppen a Szegedet búcsúztatta a legjobb nyolc között. Egészen 2021-ig szerepelt a szkopjei csapatban, majd visszatért Németországba, előbb a Balingen, majd a Melsungen játékosa lett. Jelenlegi mestere Roberto García Parrondo, akivel a Szeged 2014-ben EHF-kupát nyert. Kalaras az orosz válogatottban eddig 68 meccsen szerepelt és 117 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában hat évadot töltött el, összesen 161 gólt jegyzett.

„Nagyon örülök annak, hogy az OTP Bank-Pick Szeged csapatába igazolhatok, nagyon várom az első találkozást, azt, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasztikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat” – nyilatkozta a Szeged honlapjának Gleb Kalaras.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik