Férfi kézi: Fazekas Gergőék elképesztő csatában bukták el a „bajnoki döntőt”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 19:00
null
A Kielce drámai végjátékban győzte le és előzte meg a Plockot az utolsó fordulóban (Fotó: Industria Kielce/Fb)
Hihetetlen izgalmak után a Barlinek Industria Kielce nyerte a lengyel férfi kézilabda-bajnokság 2022–2023-as idényének küzdelmeit, mivel az utolsó fordulóban elképesztő végjátékban győzte le három góllal a Fazekas Gergőt is soraiban tudó Wisla Plockot, saját javára billentve az egymás elleni mérleget és letaszítva a riválist a tabella éléről.

 

A Plock decemberben, hazai pályán 29–27-re nyert a Kielce ellen, ezzel végig lépéselőnyben volt Talant Dujsebajevékkel szemben, ám a felek az utolsó fordulóban „bajnoki döntőnek” is beillő mérkőzést vívtak egymással.

A Kielce pontosan tudta, hogy az aranyéremhez legalább három góllal kell legyőznie a Plockot és ennek megfelelően már a találkozó elején elhúzott 9–4-re is, a szünetben pedig 15–11-re vezetett.

A második félidőben is a hazaiak voltak végig lépéselőnyben, de a Xavi Sabaté által irányított Plock a hajrában kettőre – sőt, kétszer egyre is – csökkentette a különbséget. A végjátékot viszont Alex Dujshebaevék bírták jobban, akik 27–24-re nyertek, maguk javára billentve az egymás elleni mérleget, s a három pont megszerzésével – a lengyel kézilabda-bajnokságban három pont jár a győzelemért – meg is előzték a Plockot, s megnyerték a lengyel élvonal 2022–2023-as küzdelmeit.

A dán férfi élvonal elődöntőjében az Aalborg esélyt sem hagyott a meglepetésre négy közé jutó Fredericia HK-nak, s 31–22-es előnybe került, míg a másik ágon a GOG is jelentős, kilencgólos különbséggel, 34–25-re verte a Skjernt az oda-visszavágós párharc első felvonásán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik