Férfi kézi BL: a PSG Kielben került közelebb a final fourhoz

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 22:28
null
A PSG idegenben szerzett előnyt (Fotó: Imago)
A Máthé Dominikot is foglalkoztató francia PSG nagy lépést tett a final fourba jutás felé a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a negyeddöntő első mérkőzésén négy góllal nyert a német THW Kiel otthonában. A lengyel Wisla Plock nagyot hajrázva döntetlenre mentette a Magdeburg elleni találkozót.

 

A PSG 2017 szeptembere után tudott ismét nyerni a Kiel otthonában, a mostani négygólos siker könnyen final fourt érhet a párizsi sztárcsapatnak. A kiegyenlített első félidő után a franciák léptek el három góllal, innen még 20–20-ra visszajött a THW, azonban a hajrá megint a vendégeknek sikerült jobban. Pedig Niklas Landin nem védett rosszul a hazai kapuban, és Sander Sagosen is gólerősen játszott (kilenc találatával a mezőny legeredményesebbjeként zárt), azonban pont a norvég esett el a legvégén, így ahelyett, hogy a Kiel esetleg feljött volna kettőre, végül néggyel maradt alul. Máthé Dominik Dainis Kristopans kiállításai alatt lépett pályára a meccs vége felé, egyszer került ziccerbe, de nem tudott túljárni Landin eszén.

Az első negyedórában Philip Webert és Gísli Kristjánssont is elveszítő Magdeburg már a kezében érezhette a győzelmet, miután négygólos előnyben fordult rá az utolsó öt percre Plockban, azonban a lengyel szurkolók által biztatott hazai csapat lőtte az utolsó négy gólt, és ezzel kiegyenlített. A legvégén még a győzelemért is támadhatott Xavi Sabaté együttese, ám a nyártól már a Veszprémet erősítő Szergej Koszorotov lövését a kapufára tolta Mike Jensen. Fazekas Gergő nem volt eredményes a 22–22-es döntetlennel végződő találkozón.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
THW Kiel (német)–PSG (francia) 27–31 (12–13)
Ld: Sagosen 9, ill. Kristopans, Prandi, Solé 6-6
Wisla Plock (lengyel)–Magdeburg (német) 22–22 (9–12)
Ld: Mihic 4, ill. Damgaard 5

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
18.45: Telekom Veszprém–Barlinek Industria Kielce (lengyel) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45:
GOG (dán)–Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik