SEHA-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Telekom Veszprém

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 20:17
null
Simán továbbjutott a Partizan (Fotó: SEHA-liga)
A juniorcsapatával felálló, címvédő Telekom Veszprém kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda SEHA-ligától: a negyeddöntő szerdai visszavágóján 21–19-re kapott ki hazai pályán a Partizan Beogradtól.

 

A MÚLT HÉTEN ÚGY DÖNTÖTT a Telekom Veszprém férfi kézilabacsapatának szakmai stábja, hogy a SEHA-liga negyeddöntőjében az U21-es csapatát küldi pályára Belgrádban, a HC Partizan otthonában, és egy héttel később, a hazai visszavágón sem volt ez másképp. Erre két jó oka is volt a klubnak, egyrészt úgy gondolták, a fiatal gárda az idénybeli teljesítménye alapján megérdemli, hogy nemzetközi kupában, nemzetközi mérkőzésen bizonyítson, másrészt a felnőtt csapatnak sem jött volna jól, ha az OTP Bank-Pick Szeged elleni Magyar Kupa és bajnoki rangadók között még egy fronton le kellett volna kötnie az erejét.

A fiatalok az első meccsen sima 39–24-es vereséget szenvedtek, ami egyben azt is jelentette, hogy az Építők három egymás után következő bajnoki cím után ezúttal nem fog bejutni a sorozat négyes döntőjébe. Viszont ahhoz képest, hogy Dinko Dankovic csapata tizenöt góllal maradt alul az első mérkőzésen, végig partnere volt ellenfelének a visszavágón, és még a hajrában is közel járt a döntetlenhez.

A fiatalok bátran kedtek, még két góllal is vezettek az első tíz perc után, a kapuban Mikler Krisztián remekül védett, de támadásban elkövetett hibák miatt három és fél perc alatt ledolgozta is visszavette a vezetést az ellenfél, amely a félidőben már négy góllal vezetett.

A SEHA-liga négyes döntőjébe eddig a Partizanon kívül két északmacedón csapat, az Eurofarm Peliszter és a Vardar Szkopje jutott be, a PPD Zagreb–Nexe horvát párbajt később rendezik.

KÉZILABDA
FÉRFI SEHA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Telekom Veszprém–Partizan Beograd (szerb) 19–21 (8–12)
Továbbjutott: a Partizan Beograd kettős győzelemmel, 60–43-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik