Női kézi: nem volt kérdés, hogy meghosszabbítják Szikora Melinda szerződését

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 07:36
null
Szikora Melinda hosszabbított és Német Kupát nyert klubjával (Fotó: Imago Images)
Az elmúlt hétvégén megnyerte a Német Kupát a Bietigheim női kézilabdacsapata, Szikora Melinda újabb trófeának örülhetett, illetve annak, hogy a következő évadot is a csapatnál tölti.

Ritkán ünnepelnek a németek, de ha igen, megadják a módját.

A Bietigheim együttese az elmúlt hétvégén megnyerte a Német Kupa négyes döntőjét: az elődöntőben a Metzingent (39–29), a fináléban a Bensheim-Auerbach együttesét verte meg (39–25). Szikora Melinda csapata sorozatban ötödször hódította el a trófeát, a csapat tagjai ennek örömére a hétvége zárásaként csapatvacsorán koccintottak.

„A Német Kupa négyes döntője nagy esemény, ráadásul az elmúlt két évben a koronavírus miatt nem lehetett ebben a formában megrendezni – mondta az immár a magyar válogatottal az Izland elleni vb-selejtezőre Érden készülő kapus lapunknak. – Két hetet készülhettünk a Metzingen elleni elődöntőre, mert tudtuk, senkit sem szabad félvállról venni, születhetnek meglepetések, s lényegében minialapozást végeztünk. Fizikailag fel kellett frissülnünk, a BL-idény végére kissé elfogytunk. A meccs elején a Metzingen próbálta felvenni a tempónkat és keményen küzdött, aztán sikerült ellépnünk tőle, de egy percre sem adta fel. Örültünk a nagyobb különbségű győzelemnek.”

A fináléban a Bersheim volt Szikoráék ellenfele, amely még sohasem járt a final fourban, egy kicsit le is nézték a drukkerek, azt gondolták, már az elődöntőben elbukik, de nem így történt, és óriási sikert elérve bejutott a fináléba. A Bietigheim ellen azonban már nem volt esélye, a magyar kapus egy félidőt védett – 33 százalékos hatékonysággal.

De nem csak ezért volt fontos az elmúlt hét Szikora Melindának, hiszen klubja bejelentette, hogy újabb egy évvel meghosszabbítja a szerződését.

„Ez szinte nem is volt kérdés, én is és a klub is ezt szerette volna, a megállapodás korábban megtörtént, a Bietigheim viszont csak most akarta bejelenteni. Amikor kiderült, hogy jövőre is erős csapatunk lesz, a tárgyalások gyorsan lezárultak” – magyarázta Szikora.

A magyar kapus a válogatottal az Izland elleni két vb-selejtezőre készül, s bár a Német Kupa miatt egy kicsivel később tudott csatlakozni a kerethez, mint a többiek, úgy látja, jó a hangulat, és az is kedvező, hogy volt egy kis vérfrissítés a csapatban, érkeztek újonc fiatalok.

„Egyelőre minden a terv szerint alakul, már videóztunk, elemeztük az északiak játékát, és néhány védekezési szisztémát is átvettünk. Tétmérkőzés következik, a legutóbbi edzőmeccseinken katasztrofális teljesítményt nyújtottunk, de van önkritikánk, s tudjuk, mi a cél.”

NŐI KÉZILABDA
NÉMET KUPA
SG BBM Bietigheim–Bensheim-Auerbach 39–25
(19–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik