Női kézi: Nem lesz könnyebb dolgunk hazai pályán sem – Golovin Vlagyimir

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 08:44
null
Schatzl Nadine szerint az Izland elleni visszavágón is hasonló keménység és motiváltság kell a magyar válogatottól, mint az első meccsen (Fotó: Getty Images)
Négygólos, 25–21-es győzelmet aratott az Izland elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn Hafnarfjördurban a magyar női kézilabda-válogatott, amely szerdán 18.15-től Érden is összecsap az északi csapattal, s Schatzl Nadine, illetve Golovin Vlagyimir szerint is ugyanolyan élesen kell játszania a nemzeti csapatnak, mint az első mérkőzés első félidejében.

A magyar női kézilabda-válogatott négygólos előnyből várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc második, érdi felvonását, miután igencsak nehéz mérkőzésen idegenben 25–21-re nyert Hafnarfjördurban. A mérkőzésen a mieink egyik legjobbja Schatzl Nadine volt, aki a bal szélen fontos pillanatokban szerzett szép gólokat, továbblendítve a csapatot a holtponton.

„Nagyon örülök, hogy keménységet és agresszivitást is belevittünk a játékunkba, mert ez az előző két felkészülési meccsen hiányzott  – mondta a találkozón 4 gólt szerző Schatzl Nadine. – Nyolc gól is volt közte, de azt azért sajnálom, hogy éppen akkor kerültünk kettős emberhátrányba, így az izlandiak csökkenteni tudták a különbséget, és felzárkóztak kettőre. Természetesen örülök, hogy négygólos előnnyel térhettünk haza. A visszavágón legalább azt a keménységet és motiváltságot várom magunktól, mint az első mérkőzésen.”

Ami a hiányzókat illeti, Szöllősi-Zácsik Szandra továbbra sincs bevethető állapotban. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta, hogy Győri-Lukács Viktória vasárnap csatlakozott a többiekhez, így ha megfelelő állapotban lesz, pályára is léphet Érden. További információ, hogy Papp Nikolett – akit az első találkozón talpsérülése miatt nem küldött pályára Golovin Vlagyimir – állapota egyelőre nem javul, így csak a mérkőzés napján dől el, hogy rendelkezésre állhat-e.

„Mondtam a lányoknak az összecsapás után az öltözőben, hogy nagyon örülhetünk ennek a győzelemnek, de vasárnaptól már a visszavágóra koncentrálunk – fogalmazott Golovin Vlagyimir a Nemzeti Sportnak. – Nem lesz könnyebb dolgunk hazai pályán sem, hiszen az izlandiak az utolsó pillanatig küzdenek, és mi sem tehetünk másképp. A hét a hat elleni játékot nemigen alkalmazzák, így az »kisebb meglepetés« volt az első találkozón, míg a hátsó kereszteket nagyon sokszor játszották korábban, amiből legutóbb viszont csak egy volt. Nem hiszem, hogy nagyon sokat tudnának változtatni a játékukon ennyi idő alatt. Olyan élesen kell kézilabdáznunk ezúttal is, mint a kinti mérkőzés első félidejében, amikor minden szituációt meg tudtunk oldani.”

A VILÁGBAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐI     
Dánia, Norvégia, Svédország (rendezők), Franciaország, Hollandia, Montenegró (Európa-bajnokság), Angola, Kamerun, Kongó, Szenegál (Afrika-bajnokság), Argentína, Brazília (Dél- és közép-amerikai bajnokság), Chile, Paraguay (Közép-amerikai bajnokság), Dél-Korea, Irán, Japán, Kazahsztán, Kína (Ázsia-bajnokság), Magyarország, Horvátország, Csehország, Németország, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Spanyolország (európai selejtező).

Még tizenegy hely kiadó a 2023-as, 32 csapatos olimpiai kvalifikációs világbajnokságra: az európai selejtezőből nyolc, az észak-amerikai és karibi női bajnokságból egy válogatott jut ki az év végi tornára, míg két szabadkártyáról a nemzetközi szövetség (IHF) dönt.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
Visszavágók
Ukrajna–Észak-Macedónia 31–22

Az első mérkőzésen: 24–22
Továbbjutott: Ukrajna, 55–44-es összesítéssel
Csehország–Svájc 36–27
Az első mérkőzésen: 32–31
Továbbjutott: Csehország, 68–58-as összesítéssel

Április 12., szerda:
Görögország–Németország 20–36

Az első mérkőzésen: 13–39
Továbbjutott: Németország, 75–33-as összesítéssel
Szlovénia–Olaszország 33–21
Az első mérkőzésen: 31–25
Továbbjutott: Szlovénia, 64–46-os összesítéssel
Horvátország–Szlovákia 31–18
Az első mérkőzésen: 25–23
Továbbjutott: Horvátország, 56–41-es összesítéssel
Szerbia–Törökország 32–25
Az első mérkőzésen: 33–24
Továbbjutott: Szerbia, 65–49-es összesítéssel
Koszovó–Lengyelország 20–32
Az első mérkőzésen: 22–36
Továbbjutott:
Lengyelország, 68–42-es összesítéssel
Spanyolország–Ausztria 26–24
Az első mérkőzésen: 28–28
Továbbjutott: Spanyolország, 54–52-es összesítéssel
Portugália–Románia 24–28
Az első mérkőzésen: 20–35
Továbbjutott: Románia, 63–44-es összesítéssel
A párharcok győztesei vehetnek részt a november 30. és december 17. között rendezendő dán–norvég–svéd közös rendezésű világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik