Kézilabda: Fazekas kettő, Leimeter öt, Bartók hat gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2023.04.15. 19:43
null
Fazekas Gergő (Fotó: Török Attila, archív)
A válogatott Fazekas Gergő két góllal járult hozzá a házigazda Wisla Plock 32–24-es győzelméhez a Torus Wybrzeze Gdansk ellen a lengyel férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján. Horvátországban Leimeter Csaba öt góllal járult hozzá a PPD Zagreb 35–25-ös győzelméhez az MRK Sesvete ellen. Svájcban Bartók Donát csapata, a címvédő Kadetten Schaffhausen elődöntőbe jutott.

 

A lengyel liga honlapja szerint Fazekasnak a két találata mellett volt két kiállítása is. A mostani szezonban a tizedik bajnoki meccsét játszotta a Bajnokok Ligája-negyeddöntős Plock színeiben, és 31 gólnál jár.

Az élvonalban veretlenül listavezető csapatára még két bajnoki meccs vár a német Magdeburg elleni BL-párharc előtt, amelynek mérkőzéseit májusban játsszák.

A horvát liga honlapja szerint Leimeter minden lövését gólra váltotta, egyszer hat, négyszer pedig kilenc méteren túlról bombázott a vendégek hálójába, és ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa.

A PPD Zagreb eddig mind a nyolc meccsét megnyerte a felsőházi rájátszásban – amelyből még két forduló van hátra –, így a tabella élén áll.

Svájcban a Kadetten szombaton házigazdaként 30–25-re legyőzte Faluvégi Rudolf együttesét, a HSC Suhr Aaraut a negyeddöntő harmadik mérkőzésén, és 3–0-ra megnyerte az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcot. A meccs legeredményesebb játékosa Bartók Donát volt, aki hét lövésből hat gólt szerzett. A korábbi válogatott jobbátlövő az első és a második találkozón is kétszer talált be.

A nyári szünetben a Wacker Thun együttesébe igazoló Faluvégi ezúttal nem szerepelt a keretben, így egy góllal zárta a párharcot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik