Férfi kézi SEHA-liga: 15 gólos hátrányban a veszprémi fiatalok a negyeddöntőben

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 19:51
null
Pintér Benedek három gólig jutott (Fotó: seha-liga.com)
Az U21-es csapatával kiálló, címvédő Telekom Veszprém 39–24-re kikapott a szerb Partizan Beogradtól a férfi kézilabda SEHA-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik. 

Mint ismert, a Veszprém azt a stratégiai döntést hozta, hogy az NB I/B-ben szereplő juniorcsapatával áll ki a negyeddöntőben, miután a párharc mindkét hetében fontos mérkőzései vannak.

A Partizan Beograd elleni első meccsen csak az első öt percben volt szoros az állás, utána a házigazda gyors gólokkal ellépett, és már a szünetben tízzel vezetett. A második félidőben már nem volt olyan nagy különbség a csapatok között, a szerbek azonban így is 15 gólos előnyről várhatják a jövő heti visszavágót.

„A SEHA-liga-szereplés jutalom a csapatom számára, ezek a találkozók a játékosaim fejlődését szolgálják. Az elején még kicsit idegesek voltak, a statisztikák és a hibák is ezt mutatják. A visszavágón szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani”mondta a veszprémieket irányító Dinko Dankovic.

A veszprémiek hetedszer szerepelnek a regionális nemzetközi sorozatban, eddig minden alkalommal fináléba jutottak és ötször lettek bajnokok. A mostani szezonban nem kellett pályára lépniük a csoportkörben, csak most, a negyeddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Partizan Beograd (szerb)–Telekom Veszprém U21 39–24 (21–11)
Ld: Zecsevics 8, Micsics, Popovics 5-5, ill. Eklemovics M. 7, Janowszky 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik