Női kézi: Yodával és Miley Cyrussszal kezdték a felkészülést Szabó Edináék

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 15:29
null
Szabó Edina (hátsó sor, jobbra a második) irányításával már a 2028-as olimpiára készül az amerikai női kézilabda-válogatott (Fotó: USA Team Handball/Fb)
Már most elkezdte a felkészülést a 2028-as, számára hazai rendezésű, Los Angeles-i olimpiára a Fehérvárral EHF-kupát nyerő, az Érdet hat NB I-es bronzéremhez segítő Szabó Edina által irányított amerikai női kézilabda-válogatott.

„Egy álommal pattantam le a repülőről a Los Angeles-i reptéren…” – idézi a sztárénekes, Miley Cyrus Party in the USA cím slágerének egy sorát az amerikai női kézilabda-válogatott közösségi oldalán, utalva rá, hogy a csapat március 15-én érkezett meg Los Angelesbe, ahol edzőtábort vezényel a játékosoknak a Fehérvárral EHF-kupát nyerő, az Érdet hat NB I-es bronzéremig segítő, játékosként 65-szörös magyar válogatott szélső, az Egyesült Államokban szövetségi kapitányként dolgozó Szabó Edina.

„Ez az edzőtábor a csillagok városában megmutatja a sportág jövőjét. A jelenlegi és új játékosok összefogtak, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a pályán is. A jövőnk fényes, mivel 2028-ban visszatérünk Los Angelesbe” – hangsúlyozza a csapat közösségi oldalán.

„Szabó Edina és Hendrik Schultze edzők irányítása alatt nem a próbálkozásban, hanem a tettekben hisz a válogatott” – jegyezték meg, majd a Csillagok Háborúja-filmekből ismert Yoda mester szavaid idézték: „Tedd vagy ne tedd, de soha ne próbáld!” – zárja szavait az Egyesült Államok női kézilabdázóiról szóló beszámoló.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik