Női kézi: távozik a DVSC első világbajnoka – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 10:34
null
Mariana Costa nyáron elhagyta a DVSC-t (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
Újabb játékoskeretet érintő változásról számolt be honlapján a női kézilabda NB I-ben harmadik helyen álló DVSC Schaeffler, hiszen nyáron távozik a klub történetének első világbajnoka, a brazil szélső, Mariana Costa.

A brazil válogatottal a 2013-as szerbiai világbajnokságon diadalmaskodó játékos dán és osztrák bajnokként érkezett Debrecenbe a 2021–2022-es idény előtt, s bár 42 mérkőzésen 75 gólt szerzett, a klub stratégiáját követve úgy döntött, hogy más megoldást keres a brazil szélső helyére és magyar játékost szerepeltet a következő idényben ezen a poszton.

„Nehéz lesz elhagyni a klubot, ahol otthon érzem magam – fogalmazott Mariana Costa a dvsckezilabda.hu-nak. – Imádom a szurkolóinkat, akik mindig hihetetlen hangulatot varázsolnak a Hódosba és természetesen mindenki hiányozni fog a DVSC-ből: a csapattársaim, az emberek, akik segítenek a mindennapjainkban és gondoskodnak arról, hogy minden adott legyen számunkra, hogy csak a játékra kelljen koncentrálnunk. De a búcsúig még vár ránk néhány meccs és ezek minden pillanatát együtt kell élveznünk! Szóval csináljuk meg, érjük el a céljainkat!”

Costa helyére az MTK 25 éves jobbszélsője, Grosch Vivien érkezik Debrecenbe. Az idei bajnokságban eddig 16 mérkőzésen 40 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

„Nagyon örültem a DVSC Schaeffler megkeresésének, hiszen olyan helyre kerülök, amely előrelépés a karrierem szempontjából. Számomra szimpatikus, ami Debrecenben történik, tetszik a csapat játéka, s az, hogy magyar fiatalokra épít a Loki. Az európai kupaszereplés is fontos számomra, bízom benne, hogy jövőre is fantasztikus hangulatú El-meccseket játszik majd a csapat” – nyilatkozta Grosch a klubhonlapnak.

A DVSC a napokban több átigazolásról is beszámolt, hiszen távozik a csapat német kapusa, Ann-Cathrin Giegerich, akinek helyére Dunaújvárosból érkezik a horvát Gabrijela Bartulovic, illetve máshol folytatja a válogatott beálló, Bordás Réka is. Mellettük a kölcsönszerződésük lejártával Dunaújvárosból és Siófokról visszatérők, Poczetnyik Luca és Török Lilly sem marad a hajdúságiaknál, akik mindkét játékost az MTK-nak adták kölcsön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik